Levica kritikuje humanitarne akcije političkih stranaka

Izvor: JužneVesti.com, 06.Mar.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levica kritikuje humanitarne akcije političkih stranaka

Vranjski odbor Levice Srbije pozvao je sve predstavnike političkih stranaka i organizacija da se u predizbornoj kampanji pridržavaju zakona i osnovnih moralnih načela time što se neće baviti humanitarnim radom, naročito ne “medijskom humanošću”.

Oni nisu želeli da pomenu nijednu stranku, ali su u prilogu dostavili fotografije nekih od akcija po kojima je poznavaocima lokalnih prilika jasno da je reč o Srpskoj naprednoj stranci.

Svedoci smo da se članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pojedinih političkih stranaka u prethodnom periodu ističu svojim "humanitarnim" aktivnostima, dokazujuću to na sasvim pogrešan način, kršeći normative nekoliko zakona – kažu iz Levice Srbije.

Navode da Zakon o političkim strankama već u članu 2. kaže da je "Politička stranka u smislu ovog zakona organizacija građana, slobodno i dobrovoljno udruženih, osnovana radi ostvarivanja političkih ciljeva demokratskim oblikovanjem političke volje građana i učešća na izborima”.

Iako Levica Srbije u potpunosti podržava ljudski i humani napor svakog pojedinca da pomogne drugome u nevolji, najoštrije osuđujemo "medijsku humanost" u ime sticanja jeftinih političkih poena, što dovodi do flagrantne političke zloupotrebe same humanitarne akcije i ljudi kojima je ona, naizgled, bila namenjena – kažu iz ove stranke.

Oni “sa žaljenjem konstatuju da se u tome posebno ističe jedan Savet jedne stranke” u Vranju.

Oni svoje, zakonski upitne, "humanitarne" aktivnosti potkrepljuju desetinama fotografija na zvaničnom Fejsbuk profilu, na kojima se mogu videti i paketi sa hranom za bebe, igračkama, garderobom, a vrlo često i lica najmlađih kojima je ova "humana" pomoć i namenjena - navode iz Inicijativnog odbora Levice Srbije u Vranju.

Iz stranke pozivaju sugrađane da ne nasedaju na ovakav vid kampanje, za koju su, kako kažu, mislili da je godinama iza nas, a predstavnike te stranke da se uzdrže od “medijske samozaljubljenosti u svoje humanitarne aktivnosti”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.