Krava i ovce za porodicu Ristić, uskoro i kuća

Izvor: Glas javnosti, Beta, 06.Jan.2011, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krava i ovce za porodicu Ristić, uskoro i kuća

VRANJE - Ministar poljoprivrede Saša Dragin uručio je juče kravu, pet ovaca, pola tone stočne hrane, namirnice i obuću socijalno ugroženoj porodici Ristić iz Koćure kod Vranja.

U vranjskom selu, bez materijalnih primanja, žive sestre Milena (15), Jelena (14) i Milica od 12 godina sa bolesnim ocem Čedomirom. Devojčice potpuno same brinu o sebi i svom bolesnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ocu.

Ministar Dragin je pomoć devojčicama, koju su obezbedile i mnoge vranjske privatne firme, uručio ispred nove kuće u selu Tibudže koja je za njih kupljena uz pomoć nepoznatog donatora, a u koju treba da se usele na proleće kada se završi renoviranje. Ristići jos uvek žive u selu Koćure koje je od Vranja udaljeno 22 kilometra.

- Nova godina i Božić su vreme za darovanje kada moramo da mislimo na one kojima je pomoć potrebna i svi građani Srbije treba u ovom prazničnom raspoloženju da pronađu nekoga kome je pomoć potrebna i da mu pomognu, jer će tako sebi dati najlepši poklon - kazao je Dragin.

Dragin je najavio da će se akcija pomoći porodici Ristić nastaviti i da će u narednom periodu dobiti i veš-mašinu i električni šporet.

Akciju za pomoć sestrama Ristić pokrenuli su mediji, a prihvatile su je humanitarne organizacije "Životna pomoć" iz Vranja, "Mali svet" iz Dubaija, slikari iz Požarevca, kao i mnogi drugi.

Hvala Bogu da jos postoje humani ljudi na ovom svetu!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.