Kovid bolnica u Surdulici, u Vranju za 8 dana 140 obolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 15:27

Kovid bolnica u Surdulici, u Vranju za 8 dana 140 obolelih

Za osam dana, od 19. do 27. juna, u Vranju je potvrđeno još 140 novoobolelih od Kovida-19, kaže epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u tom gradu Slađan Stanković i dodaje da je u toku postupak otvaranja kovid bolnice u Surdulici.

Stanković je Tanjugu rekao da se očekuju rezultati za još 63 uzorka i naveo da je u dve kovid bolnice u Vranju smešteno 98 pacijenata i da se uglavnom radi o srednjim i teškim slučajevima, sa upalom pluća, koje su kako dodaje, stabilne. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Od početka epidemije Vranje ima 544 obolelih, zaključno sa 27. junom, kada je poslednje uzrokovanje obuhvatilo 84 uzorka, od kojih su se 32 pokazala kao pozitivna, kaže Stanković.

Dodaje da je do sada izlečeno 213 osoba, a umrlo osam pacijenata, te da se za još jednog pacijenta utvrđuje da li je preminuo od korone.

Podaci od subote su pokazali i da je zabeležen po jedan novooboleli u Preševu, Bujanovcu, Surdulici i Vladičinom Hanu, navodi sagovornik i dodaje da je zaključno sa tim danom u Vranju ukupno testirano 6.376 osoba.

Čekaju se rezultati za još 63 uzorka, koji su poslati Direkciji za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici.

Uvedena vanredna situacija...

Krizni štab grada Vranja doneo je danas odluku da u tom gradu se proglasi vanredna situacija zbog povećanog broja zaraženih virusom korona.

Kako je naveo gradonačelnik Slobodan Milenković, u Vranju je ZZJZ ocenio situaciju kao "nestabilnu i tešku", posle čega uvođenje vanrednih mera više nije dolazilo u pitanje.

"Štab je samo čekao signal iz Beograda i ne više od pola sata posle donošenja odluka republičkog Kriznog štaba, doneo i ovu lokalnu meru", kazao je Milenković u video snimku koji je objavljen na Fejsbuk stranici Grada.

Milenković kaže da će se pooštriti sve mere koje je propisala lokalna samouprava, kao i da će se sprovesti sve mere koje je danas usvojio Krizni štab na nivou Republike.

Dodao je da za sada neće biti ograničavanja radnog vremene kafana i kafića.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vanredna situacija i u Vranju

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2020

VRANJE - Krizni štab grada Vranja donio je danas odluku da u tom gradu se proglasi vanredna situacija zbog povećanog broja zaraženih virusom korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.