Kostić: Klasična zamena teza, nikom nisam pretio

Izvor: JUGpress.com, 10.Avg.2017, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić: Klasična zamena teza, nikom nisam pretio

VRANJE

(Vranjske)

„Svi navodi u saopštenju JP „Vodovod“ u Vranju, bez izuzetka, izneti na moj račun, predstavljaju klasičnu zamenu teza, u prepoznatljivom stilu tabloidne naprednjačke harange koju svakodnevno čitamo ili gledamo u njihovim „nezavisnim“ medijima, usmerenoj ka onima koji ne misle kao aktuelna vlast“, ističe se u odgovoru Slavomira Kostića, novinara Vranjskih, na saopštenja „Vodovoda“ >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju.

„Tačno je da sam direktoru ovog vranjskog javnog preduzeća, gospodinu Goranu Đorđeviću, postavio pitanje sa upozorenjem da sve znam i posedujem dokument o temi koja je predmet mog novinarskog interesovanja, polazeći od najblaže rečeno čudnog odnosa direktora Đorđevića prema novinarima Vranjskih. Na pitanje mlade koleginice odgovara „savetom“ da se „legitimiše“, na moj poziv telefonom odgovara pitanjem „ko ste vi, gospodine Kostiću, ja vas ne poznajem“, „šaljite mi pitanja mejlom“, „odgovaram jedino na pitanja kada se radi o informacijama od javnog značaja“, dakle, na sve načine opstruira rad novinara našeg lista iako obavlja funkciju od javnog značaja!? A kako vidimo iz navoda u saopštenju, u „Vodovodu“ sasvim dobro znaju da je u pitanju novinar Vranjskih sa punim imenom i prezimenom, jedino to ne zna ili se pravi da ne zna direktor Đorđević“, ističe Kostić.

SNS: Soroš, Gebels, žuta patka, bradonje i Sale prangija

„Zato sam šaljući mu mejlom pitanje o izvesnoj fakturi za priključenje na vodovodnu mrežu izdatih lokala UP „Vranje“, napisao „da sve znam i da je bolje i zdravije da odgovori na postavljeno pitanje, jer ionako ne može ništa da sakrije“, a ovo „zdravije“ u smislu doista čudnih znakova mentalne prirode Đorđevićeve u poslednje vreme koji mogu da budu od uticaja i na njegov položaj direktora javnog preduzeća. Zato se ovo moje upozorenje može shvatiti i kao moja ljudska briga za njegov direktorski položaj, a nikako kao pretnja, ucena ili zastrašivanje, niti je u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem koje mi je apsolutno nepoznato“, naglašava Kostić.

„Ne mogu a da se ne osvrnem na navod iz saopštenja koji poručuje „da rušim(o) ugled funkcionera u lokalnoj vlasti i nanosimo štetu ljudima na rukovodećim mestima. Vaš „ugled“, gospodo iz SNS i Vodovoda, je toliko srozan činjenjem i nečinjenjem čelnika lokalne vlasti da niko iz bilo kog medija i lokalne javnosti, apsolutno niko, a najmanje novinarsko pitanje sa dobronamernim upozorenjem poslato mejlom, ne može da ga „naruši“, poručuje Kostić i dodaje na kraju odgovora:

„Nego, gde je „insignija“?“

(Fotografija OK radio)

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.