Koncert italijanske muzike u Vranju

Izvor: RTS, 28.Dec.2017, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert italijanske muzike u Vranju

Prednovogodišnji poklon dobili su Vranjanci od društva "Dante Aligijeri" iz Niša. U Domu vojske održan je koncert italijanske muzike, kancone su približili pevač Matija Zanato i hor Muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Vranja.
Dobro veče i na italijanskom i na srpskom. Raspevani i raspoloženi izvođači, publika uživa.

"Volim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << italijansku muziku i sva dešavanja u gradu posećujem."
"Stvarno je savršena i obožavam je."
"Ova ponuda nema stalno u našem gradu, treba iskoristiti."

Među posetiocima su i radnici italijanskih fabrika koje posluju u Vranju. U kompaniji Geoks zaposleno je oko 1.300 radnika, proizvode delove obuće već dve godine.
"Ujedno i sa kolegama sam došao, ovde su mnogi i da čujemo nešto novo", kaže Igor Radulović, radnik "Geoksa".
"Poznato mi je Vranje jer privrednici koji ovde rade baš potiču iz mog kraja i to mi je drago. Geoks je iz Treviza, odakle sam i ja. U Vranju sam prvi put i dobro se osećam", kaže Matija Zanato, pevač.
Koncert italijanskih kancona organizovalo je društvo "Dante Aligijeri" iz Niša, podružnica Italijanske ustanove u Rimu, u saradnji sa Muzičkom školom iz Vranja.
"Mislim da je dobro i za našu decu ovde, nadam se da će deca moći da putuju u Italiju, i da oni dolaze kod nas, da vide kako radimo", kaže Tanja Bliznakovski Jovanović, direktor Muzičke škole "Stevan Mokranjac".
"Sve one mogućnosti koje smo dobili, i za onlajn studiranje i za proveru italijanskog jezika, da proširimo i u druga mesta, da ne moraju da se izlažu troškovima oni koji žele da uče italijanski", kaže  Slavica Mitić Paolilo, Društvo "Dante Aligijeri".
Prvi deo koncerta posvećen je starim, tradicionalnim pesmama iz Italije, drugi deo popularnim, zabavnim melodijama.


 


Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.