Komunalni policajac iz Vranja zbog prodaje marihuane suspendovan sa posla

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2020, 16:04

Komunalni policajac iz Vranja zbog prodaje marihuane suspendovan sa posla

Dva dana nakon što je 36-godišnji komunalni policajac iz Vranja uhapšen zbog sumnje da je dilovao marihuanu, iz Višeg tužilaštva saopštili su da se on tereti za dve prodaje tokom juna i avgusta ove godine, kao i da je policija prilikom pretresa kod njega pronašla 3 džointa. Kako navode iz Gradske uprave, policajac je, nakon zvaničnog izveštaja nadležnih, suspendovan sa posla.

Istragom je utvrđeno, navode iz Tužilaštva, da je osumnjičeni D. M. tokom juna i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << avgusta prodao marihuanu jednoj osobi iz Vranja i jednoj iz Vranjske Banje, a prilikom pretresa, kod njega su pronađena 3 džointa.

Osumnjičeni je saslušan od strane dežurnog zamenika i branio se ćutanjem - saopštavaju iz Tužilaštva.

Iz Tužilaštva kažu da se branio ćutanjem; foto: M. D. /JV Osumnjičeni se tereti za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a kako navode iz Tužilaštva, zatvorska kazna za to je od 3 do 12 godina, bez mogućnosti ublažavanja.

Komunalnom policajcu je određen pritvor do 30 dana.

Načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović saopštio je da je osumnjičeni policajac udaljen sa posla i suspendovan.

Izražavam najoštriju osudu ovog sramnog čina i najavljujem sprovođenje najstrožijih mera unutrašnje kontrole i odgovarajućih organizacionih promena. Gradske uprava i gradsko rukovodstvo ograđuju se od ovakvih postupaka pojedinaca i u ovom slučaju pružamo punu podršku Višem tužilaštvu, koje predano i odgovorno radi svoj posao. Ove stvari ne mogu i ne smeju da ostanu nekažnjene - saopštava Aritonović.

Komunalni policajac iz Vranja uhapšen je u subotu, 8. avgusta, a sa njim i osoba kojoj je prodavao marihuanu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.