Kompanija BAT kupila TDR Rovinj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija BAT kupila TDR Rovinj

Duvanska kompanija Britiš ameriken tobako (British American Tobacco - BAT) saopštila je danas da okončala kupovinu Tvornice duhana Rovinj (TDR) i druge imovine te fabrike po ceni od 550 miliona evra.

TDR je bio u vlasništvu Adris grupe i najveći je proizvođač cigareta u Hrvatskoj, a ima značajno tržišno učešće u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori.

"Ovo je veoma značajna akvizicija koja će ubrzati rast BAT-a u regionu i dodatno ojačati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poziciju kompanije na tržištu Srbije, istovremeno pružajući i nove mogućnosti našoj fabrici u Vranju", izjavio je generalni direktor kompanije BAT za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Tanos Trimis.

BAT je vodeća multinacionalna duvanska kompanija na svetu, sa preko 200 brendova i prisutna je na skoro svim tržištima gde zapošljava oko 58.000 ljudi. U 2014. godini BAT je prodao 667 milijardi cigareta proizvedenih u 44 fabrike, u 41 zemlji.

U 2014. godini BAT je imao ukupan prihod od 42,5 milijarde funti, od čega je gotovo 30 milijardi funti uloženo u budžete država širom sveta, dok je operativni profit kompanije iznosio 4,5 milijardi funti.

BAT je 2003. godine kupio Duvansku industriju Vranje.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAT preuzeo Tvornicu duhana Rovinj

Izvor: B92, 01.Okt.2015

Duvanska kompanija Britiš ameriken tobako okončala je kupovinu Tvornice duhana Rovinj (TDR) i druge imovine te fabrike po ceni od 550 miliona evra...TDR je bio u vlasništvu Adris grupe i najveći je proizvođač cigareta u Hrvatskoj, a ima značajno tržišno učešće u Srbiji, Bosni i Hercegovini,...

Nastavak na B92...

„Britiš ameriken tobako“ kupio Fabriku duvana iz Rovinja

Izvor: Capital.ba, 01.Okt.2015

BEOGRAD, Duvanska kompanija „Britiš ameriken tobako“ /BAT/ saopštila je danas da je okončala kupovinu Tvornice duvana Rovinj /TDR/ i druge imovine te fabrike po cijeni od 550 miliona evra. TDR je bio u vlasništvu „Adris grupe“ i najveći je proizvođač cigareta u Hrvatskoj, a ima i značajan...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.