Kekanoviću dodeljena Borina nagrada

Izvor: juGmedia, 01.Apr.2013, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kekanoviću dodeljena Borina nagrada

VRANJE – Na završnoj večeri  47. po redu „Borina nedelja“,  Dragu Kekanoviću dodeljena je  nagrade za najbolji roman na srpskom jeziku u 2012. godini.Ovogodišnjem laureatu  jedna od najprestižnijih nagrada u srpskoj književnisti pripala je za roman „Veprovo srce“ u izdanju Srrpske književne zajednice. Govoreći nakon što je primio priznanje Kekanović je naglasio  da na svakom piscu zadrhti srce čak i na pomen pisca Bore Stankovića, a kamo li dobiti nagradu koja nosi njegovo ime.

Drago Kekanović jeza roman “Veprovo srce” dobio i  „Vitalovu“ nagradu, kao i nagradu „Svetozar Ćorović.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Završena "Borina nedelja"

Izvor: JužneVesti.com, 01.Apr.2013

Dodelom nagrade “Borisav Stanković” ovogodišnjem laureatu Dragu Kekanoviću koji je napisao, prema odluci žirija, najbolji roman u 2012. godini “Veprovo srce”, u Vranju je završena 47. Borina nedelja.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.