Karađorđeva ulica u Vranju dobila mural sa likom poginulog padobranca Ognjena Trajkovića

Izvor: JužneVesti.com, 08.Maj.2021, 12:51

Karađorđeva ulica u Vranju dobila mural sa likom poginulog padobranca Ognjena Trajkovića

Mural posvećen 21-godišnjem desetaru iz Vranja Ognjenu Trajkoviću, koji je poginuo krajem aprila ove godine prilikom izvođenja padobranskog skoka, osvanuo je na ulazu u haustor kod Novogradnje, u Karađorđevoj ulici u tom gradu, a Ognjenov lik oslikava njegov prijatelj, umetnik Stefan Stojanović Sleš.

Iza ideje stoje prijatelji i porodica; foto: M. D. Ognjen Trajković bio je padobranac u 3. padobranskoj četi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 63. padobranske brigade u Nišu, a u javnosti će ostati upamćen kao dečak velikog srca.

Iza ideje da se u njegovom rodnom gradu uradi mural koji prikazuje njegov lik udruženi stoje prijatelji poginulog mladića i porodica.

Mural koji danima oslikava umetnik iz Vranja Stefan Stojanović Sleš, sada je u završnoj fazi.

Podsetimo, 21-godišnjak je poginuo 21. aprila na prostoru gde je njegova jedinica smeštena, na niškom Vojnom aerodromu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.