Kada Davenporta deca uče da svira trubu

Izvor: JUGpress.com, 11.Maj.2016, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada Davenporta deca uče da svira trubu

VRANJE

Šef Delegacije Evropske Unije, ambasador Majkl Davenport  rekao je danas u Vranju da je zadovoljan kvalitetom realizacije projekata  u Srbiji koje finansira EU.

On je dodao da Delegacija EU ima ,,tesnu saradnju,, sa Vladom Srbije vezano za različite projekte koji se finansiraju iz fondova EU.

“EU ima veliko iskustvau u ovoj oblasti a sud auditora u Briselu je izjavio svoj zaključak >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kada je  u pitanju iskorišćenje evropskih sredstava i ta ocena je vrlo pozitivna. Oni smatraju da Delegacija  efikasno upravlja evropskim sredstvima a mi to činimo u tesnoj saradnji sa Vladom Srbije,, civilnim drusstvom i lokalnim samoupravama, rekao je Davenport.

On je dodao da EU kroz IPA projekte želi da podrži reforme u Srbiji u različitim oblastima,,naročito sada kada su počeli razgovori o pridruživanju Srbije EU.

On je istakao veliki broj projekata koji su u Vranju realizovani zahvaljujuci sredstvima EU i dodao da je brojne projekte finansirao program Evropski PROGRES koji je ocenio kao veoma vazan u velikom broju opština u kojima radi.

,,Mislim da je bitno da u jednom delu  nastavimo sa razvojem ekomije u ovom delu Srbije,, rekao je on.

Davenpirt je rekao da je mu je ,,vrlo drago,, što Vranje organizuje školsku olimpijadu koju je ocenio kao ,najveci sportski dogadjaj u Srbiji u ovoj godini.

Davenport je , u društvu aktuelnog gradonačelnika Vranja Zorana Antića, danas razgovarao sa volonterima na Školskoj olimpijadi i posetio muzičku školu u kojoj su deca, koja su deo projekta ,,El sistema,,  u okviru koga veliki broj dece različitog uzrasta zajedno svira a projekat je finansiran preko Evropskog PROGRESA, izvela mini koncert.

A jedan od učesnika ovog projekta ga je učio da svira trubu.

Davenport će  večeras prisustvovati svečanom otvaranju X Olimpijskih sportskih igara učenika Srbije.

Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko Evropskog PROGRESa i programske kampanje „Evropa to si ti“ podržale organizovanje Školske olimpijade koja će okupiti 7.000 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina.

Ambasador Davenport će u 20 časova zajedno sa ministrom omladine i sporta u Vladi Srbije Vanjom Udovičićem, predsednikom Saveza za školski sport, Željkom Tanaskovićem i gradonačelnikom Vranja, Zoranom Antićem prisustvovati svečanom otvaranju X Olimpijskih sportskih igara učenika Srbije i obratiće se učesnicima. Minstar Udovičić i ambasador Davenport će tom prilikom uručiti medalje atletskim pobednicima i pobednicama trke na 100 metara.

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.