KEMAL MONTENO: SVAKI JE GRAD BIVŠE JUGE MOJ

Izvor: Kurir, 26.Avg.2011, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KEMAL MONTENO: SVAKI JE GRAD BIVŠE JUGE MOJ

VRANJE - Sarajevski kantautor Kemal Monteno rekao je sinoć u Vranju da je svaki grad bivše Jugoslavije njegov grad jer su tamo njegovi prijatelji i njegova publika.

"Ja sam svoju karijeru gradio u Jugoslaviji u kojoj sada postoje neke granice. One su za mene formalnost, one meni ništa ne znače, jer su svuda u gradovima bivše Jugoslavije moji prijatelji i moja publika", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rekao je Kemal Monteno novinarima.

Pre koncerta na kulturnoj manifestaciji "Stari danu" u Vranju on je rekao da zbog toga istim žarom peva gde god da dođe: u Beogradu, njegovom Sarajevu, Vranju ili bilo kom drugom gradu.

Svoj fenomen na estradi Kemal Monteno je objasnio spletom srećnih okolnosti, a najpre činjenicama što je iz mešovitog braka i što je rođen i odrastao u Sarajevu.

"Reči moje pesme ’Doli Bel’ najbolje odslikavaju moje odrastanje u Sarajevu. U njoj se kaže da ’nismo imali ništa, al smo imali sve’, a sada imamo sve, ali nemamo ništa", rekao je kantautor.

Naravno da je u ćaskanju sa novinarima na red došla i tema o njegovoj pesmi koja mu je zaštitni znak.

"Pesma ’Jedne noći u decembru’ ima posebno mesto u mom životu. Napisao sam je 1969. godine, kada sam bio u vojsci, a Branka iz te pesme sada je moja supruga", objasnio je on.

Popularni pevač se tokom jednočasovnog razgovora sa novinarima dotakao i pitanja "naslednika" u žanru koji je osvojio hiljade poklonika muzike.

''U današnjoj estradnoj hiperprodukciji mladi Dušan Svilar gradi jednu ozbiljnu i temeljitu karijeru, sličnu mojoj. On uživa u onome što radi. Zato mi je naša zajednička pesma jako draga, a on mi je, kao što pesma kaže, drag kao da mi je sin", rekao je Kemal Monteno u Vranju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kemal Monteno: Granice mi nista ne znače

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2011

VRANJE - Sarajevski kantautor Kemal Monteno rekao je sinoć u Vranju da je svaki grad bivše Jugoslavije njegov grad jer su tamo njegovi prijatelji i njegova publika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.