Jumko radi punom parom: Posao za 100 žena u Drvaru

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jumko radi punom parom: Posao za 100 žena u Drvaru

Drvar -- U Drvaru je pokrenut pogon za proizvodnju konfekcije firme "Jumko" iz Vranja, u kojem će biti zaposleno 100 radnica.

Iako još nije zvanično otvoren, pogon već radi punom parom.

Pogon je smešten u rekonstruisanom objektu nekadašnje pekare. Radnice, kojih trenutno ima 80 a do kraja januara će ih biti 100, u prva tri meseca prolaze obuku kroz proizvodnju manjeg opsega.

"Onda ćemo imati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaokružen proces proizvodnje, kompletno, od krojačnice do finalne proizvodnje. Trenutno za ''Jumko'' izrađujemo neke mantile. Za dan-dva nam stiže novi nalog: radna odela i onda ćemo da krenemo, kompletno će svi da budu uposleni", priča Dragan Pavlović, rukovodilac pogona "Jumko" u Drvaru, prenose Nezavisne novine.

"Fabrika 'Jumko' Drvar je formirana i obnovljena uz pomoć Vlade Republike Srbije. Ovim otvaranjem se rešava jedan deo nezaposlenih žena. Nažalost, još uvek ih mnogo čeka posao", kaže Dušica Runić, načelnica Opštine Drvar.

Pored osiguranja egzistencije, fabrika ovim ženama znači puno više. Ispunjene su, osećaju se korisno, a nekima je to i prvo zaposlenje, izvjestila je Federalna televizija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U pogonu JUMKA u Drvaru krenula proizvodnja

Izvor: OkRadio.rs, 15.Jan.2020, 12:03

U Drvaru je pokrenut pogon za proizvodnju konfekcije firme „Jumko” iz Vranja, u kojem će biti zaposleno 100 radnica. Iako još nije zvanično otvoren, pogon već radi punom parom, objavio je portal indikator.ba.   Pogon je smešten je u rekonstruisanom objektu nekadašnje pekare.    Radnice,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.