Jumko mora da isplati četiri miliona evra!

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jumko mora da isplati četiri miliona evra!

VRANJE - Holding kompanija „Jumko" iz Vranja, iako u skoro bezizlaznoj finansijskoj situaciji, moraće svojim radnicima da isplati zaostale zarade u ukupnom iznosu od oko 400 miliona dinara.

Na ovakvu kaznu vranjske tekstilce obavezao je Osnovni sud u Vranju, koji je odbio zahtev „Jumka" da odloži izvršenje prispelih tužbi bivših i sadašnjih radnika, koji sudski od kompanije potražuju neisplaćene zarade od 2004. do 2008. godine.

Direktor Zoran Stošić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kaže da tužbe radnika i odluka Osnovnog suda u Vranju dolaze u vreme kada „Jumko", posle niza godina stagnacije, počinje da se uspravlja i pridobija poverenje kupaca.

„Kompanija je u bezizlaznoj situaciji. U neverovatno teškim uslovima radimo mnogo. Odlukom suda od aprila nam je blokiran račun, tako da nismo u stanju da isplaćujemo zarade radnicima, što mora imati posledice na poslove koje radimo za Vojsku Srbije, Poštu, Telekom i Kolubaru", kaže Stošić.

On je novinarima rekao da je do sada na adresu Kompanije, iz osnovnog suda u Vranju stiglo oko 1.000 pravosnažnih presuda u kojima isto toliko radnika od svoje firme potražuje 400 miliona dinara.

Stošić podseća da je ovakvu sankciju ustvari proizveo Kasacioni sud u Beogradu odlukom da račun može biti blokiran i preduzećima koja su u fazi restruktuiranja, što je slučaj i sa „Jumkom".

„Izlaz iz novonastale situacije moramo naći. U ovom trenutku kao najizglednije rešenje nameće se pitanje prodaje dela kompanije, kako bi se namirile ove tužbe", kaže Stošić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.