Jugoslovenski gigant prodaje nekoliko nepokretnosti, mašine i opremu

Izvor: B92, 24.Jun.2023, 09:09

Jugoslovenski gigant prodaje nekoliko nepokretnosti, mašine i opremu

Simpo je oglasio na prodaju nekoliko nepokretnosti zavisnih društava (posebnih pravnih lica) u non core biznisu, potvrdili su za B92.net iz te kompanije.

Takođe, oglašena je prodaja mašina i opreme u vlasništvu ovog privrednog društva u Pančevu, Leskovcu, Novom Sadu, Vranju, Surdulici i Beogradu.

Takođe, oglašena je prodaja mašina Simpo dekora, koji je posebno pravno lica. Oprema je iz 1978. godine i zavisno društvo ne radi od 2016. godine. Prodaju se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nepokretnosti koje nisu u funkciji proizvodnje i prodaje nameštaja u Pančevu i Leskovcu. Udeo (1/26 deo) u poslovnom klubu „Privrednik“ je takođe predmet prodaje. Povezano društvo Simpo Vlasina (ovčarska farma) koja ne radi već 5 godina, prodaje deo zemljišta u svom vlasništu, kazali su nam iz Simoa

Najvredniju oglašenu imovinu u okviru oglasne dokumentacije čini nekretnina u Novom Sadu u Bulevaru Oslobođenja broj 31, odnosno prodavnica površine 1.089 kvadratnih metara, pomoćna zgrada površine 138 kvadrata, kao i zemljište uz zgradu i drugi objekat površine 463 kvadratnih metara.

Početna cena iznosi 492.660.000 dinara. Osnovni kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je visina ponuđene cene.

"U skladu sa novim pravcem poslovanja Simpo je odlučio da proda objekat u Novom Sadu. Potrošači poslednjih godina menjaju navike, okreću se kupovini u tržnim centrima gde imaju veliki parking prostor i ostale sadržaje koje mogu da koriste nakon kupovine a kompanija prati zahteve kupaca i nastoji da prilagođava poslovanje novim tržišnim zahtevima. Simpo prodaje zgradu ali ne napušta Novi Sad, već će se preseliti u drugi prodajni objekat", navode iz Simpa.

Kako su nam objasnili, sve ove nepokretnosti i oprema se prodaju na bazi pravosnažnog UPPR-a, koji predstavlja izvršno sudsko rešenje, oročeno do aprila 2024. godine.

Do sada su pojedine nepokretnosti više puta oglašavane u skladu sa procenama i odlukama Nadzornog i Izvršnog odbora Simpo ad. Na osnovu pomenutog UPPR-a Simpo je u obavezi da održi, unapredi i razvija osnovnu delatnost proizvodnju i prodaju nameštaja (u Vranju, Bujanovcu, Preševu, Surdulici, Zubinom potoku) a da sve non core delatnosti (društva koja se ne bave proizvodnjom nameštaja, već nekom drugom delatnošću) proda do navedenog roka.

Sve fabrike u osnovnom biznisu u svim gradovima i opštinama rade u punom kapacitetu.

Gigant proizvodnje nameštaja Simpo, sada je akcionarsko društvo sa većinskim vlasništvom države u kome radi oko 1.500 radnika. Simpo je imao robne kuće i radnje skoro u svakom gradu, a stotine hotela po svetu bile su opremljene njihovim nameštajem. Sada se oslanjaju na izvoz u zemlje regiona i opremanje većih objekata u inostranstvu, a sve češće stižu vesti o prodaji njihovih objekata širom Jugoslavije.

Direktorka Fonda za razvoj i bivša ministarka trgovine Tatjana Matić imenovana je za članicu nadzornog odbora Akcionarskog društva Simpo iz Vranja.

Fabrika nameštaja "Sima Pogačarević", iz koje se razvio današnji Simpo, osnovana je 1963. godine u Vranju. U periodu 1963-1980 dolazi do širenja proizvodnih kapaciteta osnivanjem Fabrike tapetarskih proizvoda, Fabrike tepiha i Fabrike za proizvodnju štofova i drugih dekorativnih tkanina za potrebe industrije nameštaja i opremanja enterijera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.