Još jedna premijera na ovogodišnjem P(h)antomfestu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2016, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna premijera na ovogodišnjem "P(h)antomfestu"

Nagrađivani rumunski umetnik Paul Kozma Čimpojeru gostovaće na predstojećem, 5. Međunarodnom festivalu pantomime “P(h)antomfest” sa svojom najnovijom predstavom “Homo Americanus“ čije će izvođenje 24. juna u Vranju predstavljati evropsku premijeru, nakon američke, koja je održana u Njujorku u aprilu ove godine.

Koristeći muziku i ples, Paul Čimpojeru strastveno istražuje iskustva rumunskog imigranta u Velikoj Jabuci. Počev od metroa, vinskih podruma, turista, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << preko gornjeg i donjeg dela grada, on otkriva kroz svoj interpretativni ples kako izgleda probuditi se u gradu koji nikada ne spava i stremiti da se bude deo njega.

Organizatori su najavili i bogat prateći program ovogodišnjeg Festivala

Prvog festivalskog dana, 24. juna, poznati američki pantomimičar Greg Goldston održaće u Američkom kutku pri Narodnoj biblioteci u Vranju prezentaciju sa elementima diskusije pod nazivom “Kada je pokret glasniji od reči“, dok će 25. juna pantomima još jednom izaći na ulicu, ovog puta u Gornju čaršiju kod spomenika čuvenom trubaču Bakiji Bakiću. Makedonski pantomimičar Meto Janakievski biće posebno inspirisan koloritnom romskom kulturom i živopisnim ulicama. Nakon prošlogodišnjeg uspeha “Pantomimičara na kafi“ u Brankovoj ulici u Vranju, program “Pantomima izlazi na ulicu“ ove godine se održava pod nazivom “Bakiji u pohode“.

Podsetimo, Greg Goldston, jedan od najznačajnijih američkih pantomimičara u ovom trenutku, nastupiće prvi put u Srbiji 25. juna sa svojom predstavom “Glasnije od reči“ na “P(h)antomfestu” u Vranju.

U okviru predstojećeg Međunarodnog festival pantomime koji se održava u Vranju 24. i 25. juna, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, biće premijerno, u sklopu obeležavanja 400 godina od smrti Vilijama Šekspira, izvedena i predstava pantomime “Hamlet“ u režiji Trajčeta Gjorgieva, nastala u produkciji Festivala.

Ulaz na sve programe “P(h)antomfesta” je besplatan.

Festival su ove godine podržali Ministarstvo kulture, Grad Vranje, Ambasada Sjedinjenih Američkih država u Beogradu i program Evropski PROGRES.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.