Još 19 pozitivnih u Pčinjskom okrugu, manji broj pacijenata u kovid bolnicama

Izvor: JužneVesti.com, 13.Maj.2021, 10:33

Još 19 pozitivnih u Pčinjskom okrugu, manji broj pacijenata u kovid bolnicama

Od 198 testiranih u Pčinjskom okrugu, 19 je pozitivnih na kovid, a od toga njih 7 iz Vranja, pokazuju podaci Štaba za vanredne situacije u tom gradu. U kovid bolnicama su hospitalizovane 42 osobe, a kod 35 je virus potvrđen.

Za Vranjem po broju novoobolelih sledi Vladičin Han sa 5 slučajeva, zatim Surdulica gde ih je troje, 2 osobe su iz Preševa, a Bujanovac i Bosilegrad imaju po jednog novozaraženog. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

U kovid ambulanti je prethodnog dana obavljeno 109 pregleda, a 33 osobe javile su se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid.

Uzorkovana je krv kod 38 pacijenata i sačinjena 32 RTG pluća. Urađena su četiri PCR testa i 40 antigenskih testova od kojih je šest pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod tri pacijenta - saopštavaju iz Štaba.

Od ukupnog broja hospitalizoavnih u kovid bolnicama, 32 osobe imaju upalu pluća, a na kiseoničkoj potpori su 24 pacijenta.

U poslednja 24 sata nije bilo novih prijema, a iz bolnica je otpušteno 7 pacijenata i trenutno su slobodna 34 mesta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.