Još 128 novozaraženih u Jablaničkom okrugu, u Vranju na lečenju 121 pacijent

Izvor: JužneVesti.com, 01.Dec.2020, 12:21

Još 128 novozaraženih u Jablaničkom okrugu, u Vranju na lečenju 121 pacijent

U poslednja 24 sata testirano je 463 ljudi sa teritorije Jablaničkog okruga, a prema podacima Zavoda za javno zdravlje, pozitivno ih je 128, od čega 57 iz Leskovca. U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovan je 121 pacijent, a kod 104 je testiranjem potvrđen virus korona.

Iz leskovačkog Zavoda, od ukupnog broja novozaraženih, saopštavaju da je osim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 57 Leskovčana, na virus korona pozitivno još i 39 Vlasotinčana, 21 osoba sa teritorije Lebana, 10 iz Bojnika i jedna osoba sa teritorije Medveđe.

Trenutno se čeka iz laboratorija 149 rezultata sa Jablaničkog okruga za lica koja su uzorkovana u ZZJZ Leskovac, Opštoj bolnici Leskovac i domovima zdravlja Jablaničkog okruga u prethodnim danima - kažu iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovan je 121 pacijent. Od tog broja 104 su pozitivna na korona virus.

Sa bronhopneumonijom je 120 pacijenata, na kiseoniku 44. Primljeno je 9 pacijenata, a otpušteno tri. Trenutan broj slobodnih postelja je 29 - kažu iz vranjskog Kriznog štaba.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 307 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 113. Uzorkovana je krv kod 134 pacijenta i sačinjen 161 RTG pluća. Takođe, urađeno je 5 PCR i 138 antigenskih testova, a dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 32 pacijenta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Vranju i dalje najviše obolelih od korone

Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2020

VRANJE..Na osnovu 235 obrađenih uzoraka sa teritorije Pčinjskog okruga registrovano je još 125 novoobolih od korona virusa, podaci su Zavoda za javno zdravlje u Vranju...Po broju pozitivnih na kovid-19 i dalje prednjači Vranje, gde je registovano 70 novoobolelih. U Trgovištu je 21 pozitivna osoba,...

Nastavak na JUGpress.com...

U Pirotskom okrugu 99 novoobolelih, procena da ima i do 10 puta više zaraženih od laboratorijski povrđenih

Izvor: JužneVesti.com, 01.Dec.2020

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, 99 je novozaraženih kovidom iz Pirotskog okruga, a među njima više od polovine Piroćanaca - 57. Prethodnog dana je u pirotskoj kovid ambulanti obaveljno 318 pregleda, a kako kažu iz Zavoda, povećava se i broj pacijenata sa upalom pluća koji su...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.