Još 12 preminulih od korone u Srbiji - od toga jedna osoba u Nišu i jedna u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2020, 17:01

Još 12 preminulih od korone u Srbiji - od toga jedna osoba u Nišu i jedna u Vranju

Još 12 osoba u Srbiji preminulo je u poslednja 24 sata od posledica izazvanih ovim virusom, od toga jedan pacijent na lečenju u KC Niš i jedan u Vranju. Broj obolelih veći je za 279, a povećan je broj pacijenata na respiratorima - 154, najviše od početka epidemije u Srbiji. U Kliničkom centru u Nišu je na lečenju 117 pacijenata sa potvrđenim virusom korona, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a 11 je na respiratorima.

U kovid objektima niškog Kliničkog centra ukupno je hospitalizovan 321 pacijent, a kod 117 potvrđeno je prisustvo virusa korona, što je 13 više nego juče. Kako saopštavaju iz ove ustanove, 3 pacijenta više je na respiratorima, ukupno 11, a među hospitalizovanima je i četvoro dece koja su u stabilnom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. U poslednja 24 sata preminuo je jedan pacijent sa potvrđenim virusom covid-19 - kažu u Kliničkom centru.

U Opštoj bolnici u Leskovcu hospitalizovano je 130 pacijenata, a zbog povećanja broja obolelih u ovom gradu, uvedena je vanredna situacija na dve nedelje.

U 4 kovid bolnice u Vranju hospitalizovana su 183 pacijenta, a kod 118 je potvrđeno prisustvo virusa. U poslednja 24 sata još jedna osoba je preminula od posledica ovog virusa.

U Surdulici su hospitalizovana 63 pacijenta, a kod 53 je potvrđeno prisustvo virusa. U ova 3 grada na jugu Srbije među hospitalizovanima nema dece.

Posle više od 2 meseca pauze ponovo će se svakodnevno javnosti obraćati članovi republičkog Kriznog štaba, a prema rečima premijerke Ane Brnabić, razlog je povećanje broja obolelih od virusa korona.

Kako je ona ocenila, danas je najgori dan od početka epidemije što se broja teških slučajeva tiče jer je na mehaničkoj ventilaciji 154 pacijenta.

154 osobe su na respiratorima i ovo je najgori dan što se tiče obolelih na respiratorima. Najgori do sada dan bio je 14. april kada je bilo 146 osoba na respiratorima. 159 hospitalizovanih na teritroji Srbije je u poslednja 24 sata. Situacija je mnogo kompleksnija nego ranije, zato apelujem na građane da se pridržavaju propisanih mera - kaže Brnabićeva.

U Srbiji je u poslednja 24 časa preminulo 12 osoba, a od početka epidemije broj preminulih je 405. Procenat smrtnosti je povećan i sada iznosi 2,17 %.

Trenutno je aktivno 4.294 slučajeva zaraze, a ukupno je od početka epidemije testirano 498.343 osoba.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Prema podacima Tužilaštva, od korone zvanično preminulo 50 korisnika niškog Gerontološkog

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2020, 12:40

Skoro 200 obolelih iz Gerontološkog centra bilo je tokom epidemije virusa korona zbrinuto u Kliničkom centru, a prema podacima Višeg javnog tužilaštva u Nišu preminulo je 50 korisnika, piše Insajder. Istraga protiv bivšeg direktora niškog Doma za stare traje već tri meseca, a postupak kontrole...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.