Izvor: JUGpress.com, 12.Jun.2020, 16:54

Jeremić u Vranju: „Treba da razmislimo da li za ovakvu situaciju u zemlji treba glasati?“

VRANJE

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić, u petak, je boravio u Vranju.

U susretu sa građanima u centru grada upoznao se sa problemima koji ih muče.

Nakon toga na improvizovanoj konferenciji za novinare je izjavio „samo da stavimo prst na čelo i da razmislimo da li za ovakvu situaciju u zemlji treba glasati?“

Ko god 21. juna izađe na izbore on zapravo glasa da se ovakva situacija u zemlji produži.

„Mislim da nema nikoga u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koji misli da izlaskom na izbire 21. juna svojim glasom može bilo šta da promeni. Mi ćemo jednog dana situaciju u Srbiji da promenimo, i ne u tako dalekoj budućnosti, ali ćemo to uraditi na izborima koji će biti drugačije organizovani i ustrojeni od ovih koje imamo danas“, rekao je Jeremić.

On se založio da se stvari promene na izborima, ali ne na lažnim, već pravim.

Na pitanje novinara JUGpressa, šta očekujete posle ovih izbora Jeremić je je rekao da će „sutradan postati jasno da ovi izbori nisu uspeli, ne zbog toga što će da se objavi da je izašlo malo ljudi“.

„Ja ne verujem ni u jedan broj koji će biti saopšteni, kao što ne verujem ni u bilo šta drugo što nam govore sa tih kanala informisanja. Ali dan posle ovih izbora, videćete, vlast će početi da napada one koji nisu izašli na izbore i time dokazati da je prava opozicija van parlamenta. Prava opozicija ovom rezimu i ovom sistemu će ostati van parlamenta i stećiće kredibilitet da se bori. Dokazali smo da držimo reč, da kada nešto obećamo, to i ispunimo. Dokazali smo da nismo u ovoj priči da bi imali neke apanaže, privilegije, odbornička mesta, neko budžetsko finansiranje. Svega toga smo se odrekli, dali reč da nećemo da izlazimo i ispunili smo“.

Jeremić je dodao da će od 21. juna nadalje ljudi u Srbiji znati na koga mogu da se oslone, da će ispuniti obećanje. To možda zvuči jednostavno i malo, a ja mislim da je to stvarno mnogo.

„Jer mnogo je vode proteklo od kada je u Srbiji neko ispunio javno izrečeno obećanje. Narodna stranka drži reč i kao što se ponašamo danas u opoziciji, sutra ćemo se tako ponašati i kada dobijemo priliku i odgovornost da ovu zemlju povedemo.

Jeremić je rekao da očekuje mali procenat izlaznosti, ali ne treba upadati u zamku brojeva.

„Oni će uveče saopštiti neki broj. Samo oni broje glasove. Ti brojevi će biti validni onoliko koliko je validna i priča da smo zemlja sa najbržim ekonomskim rastom u Evropi, da živimo u zlatnom dobu. Ko veruje da živimo u zlatnom dobu, taj neka poveruje i rezultatima takozvane Republičke izborne komisije“, rekao je Jeremić.

„Mislim da je bojkot već uspeo i najbolji dokaz za to je način na  koji se politička diskusija nastavlja da vodi u Srbiji, između onih koji ne učestvuju na izborima i vlasti.

Lider Narodne stranke i predstavnici ove stranke na lokalu, kao i članstvo prošetali su potom centrom Vranja i popili kafu u jednom od ovdašnjih kafica.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.