Jeftini stanovi I vojnim penzionerima

Izvor: JUGpress.com, 16.Maj.2018, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftini stanovi I vojnim penzionerima

VRANJE

Ministarstvo odbrane vodi računa i o aktivnim i o penzionisanim vojnim licima pa će povoljni stanovi koje će država graditi za pripadnike Vojske Srbije i sektora bezbednosti biti namenjeni  i vojnim penzionerima , rekao je u Nišu ministar odbrane Aleksandatr Vulin.

On je prisustvovao obeležaanju 12 godina od osnivanja Udruženja penzionisanih podoficira Srbije Gradskog odbora Niša. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

„Sada se donosi leks specijalis koji će regulisati mogućnost stambenog zbrinjavanja svih naših pripadnika. Odnosi se i na penzionisana vojna lica, ne samo  na aktivne pipadnika. To govori koliko smo zahvalni za vreme koje su proveli u Vojsci Srbije , koliko smo zahvalni za sve što su uradili , pa ćemo voditi računa o njima I na ovaj način. “,rekao je na svečenom obleževanju 12. godina rada Gradskog odbora Udruženja penzionisanih podoficira Srbije u niškom Domu vojske.

On je kazao da Zakon o ozgradnji stanova za pripadnike struktura bezbednosti vodi računa I o penzionerima I da je to pravi pokazatelj kako se brine o penzionerima I kako se iskauje zahvalnost za jedan uspešan I koristan rad.

Vlada Srbije usvojila je 10. maja predlog zakona za izgradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Cena jeftinih stanova je najviše 500 evra po kvadratu u šta je uključeno komunalno opremanje. Ovi stanovi gradiće se  u Vranju, Kraljevu, Nišu  jer u ovim gradovima postoje precizirane lokacije. U ovim gradovima gradiće se po 170 stanova. Ubrzo će se graditi I u Beogradu i Novom Sadu. Predviđenoje da se u ova dva grada izgradi po 400 stanova.

Predsednik Udruženja Milorad Petković je istakao da penzionisani podoficiri imaju odličnu saradnju sa Ministarstvom odbrane ali još uvek ne mogu da ostvare sva prava. On je istakao da su zahtevi penzionisanih podoficira “kristalno jasni” I odnose se i na usaglašavanje penzija .

Ovom prilikom uručene su plakete komandantu Kopnene vojske generalu Milosavu Simoviću , načelniku Generalštaba generalu Ljubiši Dikoviću I ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.