Jednokratna pomoć bivšim radnicima vranjske Koštane

Izvor: RTS, 11.Dec.2019, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednokratna pomoć bivšim radnicima vranjske "Koštane"

Bivšim radnicima Koštane u Vranju, preko Centra za socijalni rad isplaćena je jednokratna pomoć od 40.000 dinara. To su najugroženiji radnici ove firme koja je u stečaju već 15 godina.
 U Koštani je radio 18 godina kao radnik u proizvodnji, sa suprugom živi od 14.000 dinara penzije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milorad Pešić iz Vranja dobio je jednokratnu pomoć od 40.000 dinara.

"Čini mi nešto, ali mi čini da bih platio te račune što imam dugovanje, ništa drugo ne mogu. Penziju imam 14 i po hiljada dinara, žena nikada nije radila. Očekujem te zaostale plate ako dobijemo,ikada," kaže Milorad Pešić, bivši radnik "Koštane" u Vranju.
Jednokratnu pomoć dobilo je 306 radnika koji su bili na spisku dostavljenom Centru za socijalni rad.
Danijela Milosavljević, većnica za socijalna pitanja, objašnjava: "Komisija je kompletnu dokumentaciju tražila od svih radnika prosto da bi mogli da sagledaju materijalno stanje svake porodice i rukovodili su se time. Znači, prvo su najugroženije porodice dobijale, a kasnije su povećavali limit za isplatu 306 ljudi."
Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora bivših radnika Koštane, kaže da nije zadovoljan odlukom! „Ja se nisam borio za novac koji je narod dobio. Ja sam se borio i boriću se dokle god mogu, dokle god budem imao snage, boriću se za zagarantovane, zaostale lične dohotke," kaže Ristić.
U Koštani je radilo 1680 radnika, prema podacima sindikata svakom od njih duguje se od 90.000 do 120.000 dinara.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.