Jedanaesta Školska olimpijada za četiri godine u Pirotu

Izvor: JUGpress.com, 15.Maj.2016, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedanaesta Školska olimpijada za četiri godine u Pirotu

VRANJE

Spuštanjem olimpijske zastave u Vranju je zvanično zatvorena Deseta školska olimpijada.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić zahvalo se svima koji su pomogli da se ova najveća sportska manifestacija u Srbiji održi bez ikakvih problema.

Vranje je od 9.do 15. maja bio centar sporta, mladosti ali i budućih šampiona“, rekao je Antić.

On je olimpijsku zastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << predao gradonačelniku Pirota Vladanu Vasiću čiji će grad za četiri godine biti domaćin Jedanaeste školske olimpijade.

Ovogodišnja manifestacija je okupila 6.500 učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji koji su se takmičili u 15 discipina u četiri kategorije. Osim Vranja učesnike najmasovnijih sportskih igara u zemlji u ovoj godini ugostili su i Bujanovac, Vladičin Han i Niš.

Školsku olimpijadu organizovali su Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije i grad Vranje uz podršku Evropske unije. Značajan doprinos uspehu ove manifestacije dao je i veliki broj volontera.

U pripremu školskih objekata i sportskih terena grad Vranje je uložio 11,5 miliona dinara.

Za učesnike 10. Školske olimpijade brojni sponzori su obezebedili prigodne nagrade. Tako će Fakultet za inženjerijski menadžment stipendirati dva najbolja takmičara, a Kompanija „Frikom“ školama i sportskim klubovima poklonila je 2.000 košarkaških, odbojkaških i fudbalskih lopti.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.