JUG SRBIJE POD VODOM: Vanredna situacija u Vranju, prekid saobraćaja u Vladičinom Hanu

Izvor: Cafe.ba, 23.Jan.2015, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUG SRBIJE POD VODOM: Vanredna situacija u Vranju, prekid saobraćaja u Vladičinom Hanu

SURDULICA, VRANJE , GRDELICA - Usled izlivanja reke Vrle na području Surdulice poplavljeno je oko tridesetak dvorišta i kuća u četiri sela ka Vladičinom Hanu, rekao je redsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev.

On je kazao da situacija nije alarmantna ali da su sve gradske službe u pripravnosti zbog otapanja snijega na Vlasinskom jezeru što može dovesti do dodatnih poplava u nižim predjelima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

„Tokom dana je pala velika količina vlažnog snijega koji se brzo otapao zbog čega je došlo do izlivanja na nekoliko mjesta reke Vrle, koja inače prolazi kroz Surdulicu i Vladičin Han. Usled velike količine vode koju nije mogla da primi kanalizacija došlo je i do plavljenja nekoliko ulica u samoj Surdulici. Kako sam saznao, najteže je na teritoriji Crne Trave gdje je snijeg pokidao dalekovode a i telefonske linije su u prekidu", rekao je Tončev.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić potvrđuje da je zbog poplava u selima oko Vranjske Banje i izlivanja Južne Morave uvedena vanredna situacija na toj teritoriji grada.

Načelnik sektora za vanredne situacije za Jablanički okrug Miodrag Marjanović saopštio je večeras da je došlo do izlivanja Južne Morave na ulazu u varošicu Grdelica.

„Do sada je poplavljeno desetak dvorišta i kuća. Angažovali smo odmah neka preduzeća i obezbijedili džakove koje punimo pijeskom kako bi postavili bedem jer vodostaj reke raste“, kazao je Marjanović.

Na području Predejana Južna Morava je poplavila i lokalne seoske puteve.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

JUG SRBIJE POD VODOM Vanredna situacija u Vranju prekid saobracaja u Vladicinom Hanu

Izvor: medio.rs, 24.Jan.2015, 14:28

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić potvrđuje da je zbog poplava u selima oko Vranjske Banje i izlivanja Južne Morave uvedena vanredna situacija na toj teritoriji grada. Na teritorijama na kojima je došlo do izlivanja vodotokova, nema ugroženog stanovništva..SURDULICA, VRANJE , GRDELICA - Ministarstvo...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.