Izložba hrane i gozba za građane

Izvor: juGmedia, 01.Sep.2013, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba hrane i gozba za građane

VRANJE - Turistička organizacija Vranje organizovala je u centru grada  prezentaciju vranjske tradicionalne kuhinje i vina, nakon čega su brojni okupljeni građani mogli da probaju neke od tradicionalnih vranjskih specijaliteta.Stara rimska poslovica kaze: Da bi upoznao jedan narod, sedni za njegov sto,probaj njegovu hranu i pij njegovo vino,onda ces upoznati kakvi su ti ljudi.., ako je suditi po poslovici Vranjanci su od brojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << gostiju dobili samo reči pohvale, a samsa , đuvečka i trljanica nestale su za deset minuta.

Lepotu vranjske kuhinje prezentovali su kavari sedam vranjskih restorana domaće kuhinje. Gradska Meana , Kod Bake Na Rucak , Dukat Vranje ,Prolece- kod Tatabita, Morava , Tri sesira. Hrana bez dobrog vina gubi svaki smisao, pa su građani mogli da na štandu vinarije Aleksić probaju vina ovog poznatog vranjskog proizvođača.

Ceo događaj u centru grada obogatio je i nastup Folklornog Ansambla Udruženja penzionera iz Vranja, koji su pobrali aplauze  publike.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.