Izgradnja zaobilaznice u “Bunuševcu”

Izvor: JUGpress.com, 07.Jul.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja zaobilaznice u “Bunuševcu”

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i narodni poslanik Slaviša Bulatović razgovarali su sa načelnicom Odeljenja za investicije u Ministarstvu privrede, Anom Milić Ćelebić o izgradnji zaobilaznice u Industrijskoj zoni „Bunuševac“.

„Reč je o veoma značajnoj investiciji, strateškog značaja, kojom ćemo kada bude završena zaokružiti jedan proces. Na taj način kompanijama koje ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << posluju i koje će doći, biće omogućeno da ostvare značajne uštete, upravo izgradnjom zaobilaznice. S druge strane sačuvaćemo postojeću gradsku infrastrukturu“, rekao je gradonačelnik dr Milenković.

Dužina zaobilaznice od Bunuševca do Neradovačkog puta je 2,6 km. Radovi će biti izvedeni u dve faze i za prvu je potrebno 265 miliona dinara. Rešeni su imovinski odnosi, a postojeća projektna dokumentacija biće usklađena sa novim Zakonom o planiranju.

Po rečima načelnice Milić Ćelebić Ministarstvo privrede će finansijski podržati izgradnju zaobilaznice, ali je neophodno da određena sredstava obezbedi i lokalna samouprava. Zato je neophodno da se u budžet za narednu godinu unese i ta stavka, rekla je.

Sastanku su prisustvovali i član Gradskog veća Marjan Stanković, kao i predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Oni su potom obišli trasu buduće zaobilaznice.

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.