Izvor: RTS, 29.Avg.2020, 13:21

Izgradnja stanova za policiju i vojsku promenila izgled vranjskog naselja

Program stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti pokrenut je početkom 2018. godine. U prvoj fazi u sedam gradova biće oko 7.900 stanova. U Vranju su sredinom marta prvi stanovi useljeni. Od 186 stanova u prvoj fazi podeljeni su ključevi za 136.
Stan od 55 kvadrata u zgradi pored osnovne škole novo je mesto za porodični život pripadnika policije Aleksandra Veličkovića. Dok čeka isporuku nameštaja, obilazi buduće mesto stanovanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Epidemija koronavirusa sve je usporila, pa tako i nas da se preselimo, sada svi sa nestpljenjem čekamo da nam stigne nameštaj, a najviše se raduje naš sin koji nas stalno zapitkuje kada će moći da pozove drugare da vide njegovu novu sobu", priča Veličković.
Vodnik Ivica Davidović iz Četvrte brigade kopnene vojske oprema stan.
"Ja nemam stvarno nikakve zamerke što se tiče stana. Što se tiče uslova, stvarno zahvalan sam pre svega Vojsci Srbije koja mi je omogućila da ovo ostvarim za sebe i za svoju porodicu", ističe Davidović.
Bez pomoći države, niže cene i povoljnih uslova kreditiranja, ne bi uspeli da kupe stan. Pored prve završene zgrade, već je spremna lokacija za gradnju.
"Završeno je u delu dobijanja građevinske dozvole za izgradnju objekata. Što se tiče obaveze koje grad Vranje ima, to je infrastruktura, u toku je izdavanje građevinskih dozvola ze te objekte, 289 stanova predviđeno je u drugoj fazi. To je pet novih zgrada sa uređenim prostorom oko zgrada", navodi Jelena Marković, gradski urbanista.
Projekti su završeni i za proširenje kapaciteta kotlarnice u tom delu grada, u toku je pribavljanje građevinske dozvole.
Goran Petrović iz toplane "Novi dom" kaže će se početi sa realizacijom kada se to sve obezbedi. "To ćemo najverovatnije raditi u proleće, ali sada se pripreme rade i nabavka, sve ono što je potrebno i za proširenje kotlarnice i za taj toplovod", navodi Petrović.
Naselje "Asambajir" dobija novi izgled. Pored zgrada uređeno je igralište, škola i vrtić su blizu, najavljena je i gradnja ambulante, apoteke, pošte, policijske stanice.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.