Ispraćaj mirovnjaka iz Vranja

Izvor: RTS, 28.Maj.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispraćaj mirovnjaka iz Vranja

U multinacionalnu mirovnu misiju ispraćeno 130 vojnika Četvrte brigade Kopnene vojske i 33 pripadnika voda Vojne policije. Narednih šest meseci oni će biti deo španskog i italijanskog kontingenta u Libanu.
U Vranju je, u kasarni "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog", organizovan ispraćaj 130 vojnika Četvrte brigade Kopnene vojske i 33 pripadnika voda Vojne policije u multinacionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mirovnu misiju. Oni će u Libanu ostati šest meseci, kao deo španskog i italijanskog kontingenta.

Ispraćajući vojnike, ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da učešćem u mirovnim operacijama Republika Srbija potvrđuje svoj interes da konkretno doprinese regionalnoj, evropskoj i svetskoj bezbednosti, kao i poštovanju međunarodnog prava i mira. Angažovanje pripadnika vojske u multinacionalnim operacijama širom sveta je značajni element spoljne politike naše zemlje, rekao je Gašić.
U mirovnim misijama sada su angažovana 232 pripadnika Kopnene vojske Srbije, na Kipru, u Libanu, Kongu, Somaliji, Obali Slonovače i Centralnoafričkoj Republici.
rts.vranje@rts.rs
017 424 945

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoreni dan u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“

Izvor: juGmedia, 29.Maj.2015, 00:05

VRANJE – U  kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“u Vranju pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske izvešće danas tradicionalnu akciju „Otvoreni dan“...Komanda garnizona Vranje obezbedila je da posetioci kasarne pored brojnih i atraktivnih vojničkih veština, mogu da obiđu...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.