Izvor: JUGpress.com, 12.Avg.2023, 17:19

In memoriam: Miroslav Simonović – Miki Šaf

VRANJE

U Vranju je juče u 71. godini preminuo Miroslav Simonović – Miki ŠAF, osnivač i voditelj Škole animiranog filma u Vranju, jedne od prvih ovakvog tipa u bivšoj SFRJ. U svetu srpske i svetske animacije Simonović je važio za vrsnog animatora i stručnjaka u svetu dečjeg animiranog filma.

Rođen je u Vranju 1952. godine. Sa grupom entuzijasta i filmofila 1987. godine osnovao je Školu animiranog filma >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u Vranju, zahvaljujući kojoj se za naš grad čulo na svim meridijanima gde se prave i publikuju dečji animirani filmovi. Osim u našem gradu, doprineo je osnivanju dečjih radionica animiranog filma u više gradova Srbije. U Vranju je pokrenuo Internacionalnu dečju radioncu i Svetski festival dečjeg animiranog filma pod nazivom Zlatni puž. Za počasnog člana vranjskog ŠAF-a proglašen je 2022. godine, na obeležavanju 35. godišnjice Škole animiranog filma. Sarađivao je sa najznačajnijim festivalima animiranog filma u svetu i svetski priznatim animatorima. Nosilac je Javnog priznanja 31. januar koje dodeljuje grad Vranje, ali i stručnog i umetničkog zvanja Glavni instruktor za animirani film Jugoslavije. Miroslav Simonović biće sahranjen danas u 13 sati na Bunuševačkom groblju u Vranju, navodi se u saopštenju. (kraj) LJS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.