In memoriam: Goran Vladković (1964. -2017.)

Izvor: RadioCity.rs, 14.Maj.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

In memoriam: Goran Vladković (1964. -2017.)

Vladković je rođen u Vranju, 1964. godine. Nakon osnovne i srednje škole, koje je završio u rodnom gradu, završio je Mašinski fakultet u Nišu. Posle nekoliko godina rada u "Alfi", Goran se 1994. godine upustio u privatni posao koji će ga 1999. godine dovesti do vlasništva u OK radiju.
Zahvaljujući njegovom entuzijazmu i pre svega velikom radu, ova mala lokalna radio stanica postala je jedan od najznačajnijih elektronskih medija, ne samo na jugu Srbije, nego i šire. Osim menadžerskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << bavljenja profesionalizacijom sopstvenog medija, Goran je bio jedan od najposvećenijih članova ANEM-a, NUNS-a i drugih profesionalnih udruženja, i gradio je kolegijalne i partnerske odnose sa svima koji su se iskreno zalagali za jačanje medijskih sloboda u Srbiji.
Vest o preranom Goranovom odlasku, danas je iskreno i duboko potresla sve koji su ga poznavali, i mnogi su tugu podelili porukama na društvenim mrežama. Na posebno dirljiv način od njega se oprostio i njegov "OK radio" istakavši da je Vladkovićeva smrt "nenadoknadiv gubitak za sve one koji su ga znali ili sa njim sarađivali" :
"Otišao je fanatičan radnik, čovek koji nije umeo da stane, i čiji su rezultati daleko premašili sredinu u kojoj je delovao, uvek začetnik novih ideja i vesnik novog vremena.  

Otišao je čovek koji je uvek znao više i mogao bolje, nepokolebljiv borac za slobodu i nezavisnost medija, za profesionalnost u svim  oblastima stvaranja, delatnik koji nije imao neprijatelje jer ih nikad nije stvarao.
Ovim odlaskom Vranje, jug Srbije i srpska radiofonija izgubili su značajnog pregaoca, čiji je svaki trenutak rada ostavio dubok trag, ma čime da se bavio."
Komemoracija našem prijatelju, kolegi i saborcu, Goranu Vladkoviću, će biti održana u ponedeljak sa početkom u 13 sati u Skupštini grada Vranja.
Goran će biti sahranjen u četvrtak u 13 časova na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.