IZGRADNJA RECIKLAŽNOG DVORIŠTA NA DEPONIJI METERIS

Izvor: Kurir, 18.Nov.2011, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZGRADNJA RECIKLAŽNOG DVORIŠTA NA DEPONIJI METERIS

VRANJE - Izgradnja reciklažnog dvorišta na sanitarnoj deponiji "Meteris" kod Vranja, koju sa 450.000 evra finansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine, treba da počne u decembru, rekao je zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov.

Prema njegovim rečima, to je i prvi korak ka osposobljavanju deponije kako bi mogla da se koristi za odlaganje smeća i iz drugih opština Pčinjskog okruga.

Andonov je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da će deponija "Meteris" reciklažno dvorište dobiti do proleća 2012. godine, nakon čega grad treba da nađe inostranog partnera za izgradnju i reciklažnog centra u okviru deponije.

"Za izgradnju reciklažnog centra ni grad ni resorno ministarstvo nemaju para. Preostaje nam da potražimo inostranog partnera, tako da u najboljem slučaju početak izgradnje reciklažnog centra nije realno očekivati do kraja 2012. godine", kazao je on.

Andonov je naveo da će "Meteris" moći da se koristi kao regionalna deponija tek kada dobije i reciklažno dvorište i reciklažni centar, jer ukoliko bi pre toga počelo da se dovozi smeće i iz susednih opština postojeća deponija bi bila popunjena za godinu dana.

"Vranje je prvi grad u Srbiji koji je dobio sanitarnu deponiju, još 2002. godine, ali na žalost na tome se stalo i godinama nije urađeno ništa da se završe sledeće dve faze, izgradnja reciklažnog dvorišta i reciklažnog centra. Zbog toga su neke opštine iz Pčinjskog okruga u međuvremenu potpisale ugovore sa sanitarnom deponijom u Leskovcu gde i odvoze smeće", rekao je Andonov.

"Radi uređenja ekološke situacije od 1. decembra u sistem organizovanog odnošenja otpada uvodimo i šest sela u dolini Južne Morave za koje je obezbeđeno 40 kontejnera. U postupku smo nabavke još 50 novih kontejnera za sam grad Vranje, a od građana će se zahtevati da smeće razvrstavaju još prilikom bacanja u različite kontejnere", kazao je Andonov.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.