ISTRAGA PROTIV KABADAHIJE IZ VRANJA

Izvor: Kurir, 25.Feb.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAGA PROTIV KABADAHIJE IZ VRANJA

BEOGRAD - Ničija nije do zore sjala! Protiv Dragana Golubovića, koji je godinama vodio glavnu reč u agenciji za obezbeđenje „Bled“, osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju podneto je nekoliko krivičnih prijava zbog više krivičnih dela. Prijave su podnosile kako anonimne osobe tako i vlasnici oštećenih preduzeća koja je ova agencija obezbeđivala.

BEOGRAD - Ničija nije do zore sjala!

Protiv Dragana Golubovića, koji je godinama vodio glavnu reč u agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za obezbeđenje „Bled“, osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju podneto je nekoliko krivičnih prijava zbog više krivičnih dela. Prijave su podnosile kako anonimne osobe tako i vlasnici oštećenih preduzeća koja je ova agencija obezbeđivala.

Kako je Kurir ranije pisao, Golubović vedri i oblači u Vranju, i to zahvaljujući debelim vezama, počev od lokalne samouprave pa do bivšeg tužilaštva u Vranju. Veze agencije „Bled“ s vranjskim vlastima potvrđuju ugovori o obezbeđenju svih škola u Vranju, dok su nam sumnje oštećenih u njegovu povezanost s tužilaštvom nezvanično potvrđene u reformisanom osnovnom tužilaštvu u ovom gradu.

Zvanično, Kuriru je u OJT u Vranju potvrđeno da su neke prijave protiv Golubovića odbačene, dok se druge proveravaju.

- Krivična prijava Tekstilne industrije TIV iz Vranjske Banje i ABC „Printpak“ iz Beograda od 22. juna 2006. godine, podneta protiv Dragana Golubovića i drugih zbog sedam krivičnih dela, odbačena je rešenjem opštinskog javnog tužilaštva u Vranju od 25. septembra 2009. godine zbog nedostatka dokaza. Po anonimnoj krivičnoj prijavi radnika TIV od 4. decembra iste godine, podnetoj protiv Golubovića zbog zloupotrebe službenog položaja, policiji iz Vranja upućen je zahtev za proveru, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će se postupak voditi ili će krivična prijava biti odbačena - kažu u OJT u Vranju.

Podsećamo da je Kurir više puta pisao kako je agencija „Bled“ na ime navodnih dugova zaposela pojedine firme i otuđivala imovinu.

Slučaj kod istražnog sudije

U osnovnom tužilaštvu u Vranju tvrde da je više krivičnih prijava protiv Dragana Golubovića i Milčeta Aleksandrova iz Vranja za samovlašće i krađe objedinjeno i da se po njima jedinstveno postupa.

- Tužilaštvo je 16. februara istražnom sudiji u Vranju predložilo preduzimanje određenih istražnih radnji - kažu u OJT u Vranju.

Gradonačelnik ćuti

žKoliko je ugovora opština Vranje potpisala sa agencijom „Bled“ i koliko je javnih objekata njihovo obezbeđenje čuvalo ili čuva, ni posle nedelju dana nismo uspeli da saznamo u ovoj opštini.

Načelnik gradske uprave u Vranju Nemanja Ljubić rekao nam je da je ugovore sa agencijom „Bled“ potpisivao gradonačelnik Miroljub Stojčić, koji pak već nedelju dana nema vremena da nam kaže koliko je tih ugovora potpisao.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.