IN MEMORIAM: Toma Vlajinac

Izvor: OkRadio.rs, 21.Mar.2024, 10:38

IN MEMORIAM: Toma Vlajinac

Toma Vlajinac, jedan od najpoznatijih Vranjanaca, preminuo je u četvrtak u Vranju, u 77. godini. Potiče iz stare vranjske porodice. Čukununuk je čuvenog Janje Vlajinca, jednog od prvih značajnijih trgovaca Vranja. Potomak je Milana Vlajinca, srpskog etnografa i agronoma, leksikologa, dekana Šumarsko-poljoprivrednog fakulteta u Beogradu. Osnovnu i srednju Ekonomsku školu završio je u Vranju, Ekonomski fakultet je upisao u Kragujevcu. Radni vek završio u Koštani, kao komercijalista. Nastupao je i kao pevač u legendarnoj vranjskoj grupi Siluete. Glumio je u vranjskom pozorištu. Bavio se i politikom i bio jedan od prvih opozicionih odbornika u Skupštini Vranja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović izabran za v.d. direktora Vodovoda

Izvor: OkRadio.rs, 21.Mar.2024

Dejan Ivanović, doskorašnji većnik za nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije, izabran je u četvrtak za vršioca dužnosti direktora JP” Vodovod” u Vranju. Ivanović je rođen 1972. godine u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.