Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2017, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Vranje jarbol za trku ima - čiji će biti veći

Najava beogradskih vlasti da će podići jarbol od 120 metara sa državnom zastavom izazvao je burnu polemiku u javnosti, a sada su se javile i vlasti u Vranju, tvrdeći da su se baš oni toga prvi setili - najavljuju podizanje jarbola na ulazu u grad.

Izvor: N1

Zato se sada u Vranju vodi polemika šta im je sve od jarbola potrebnije, a zbog problema radnika u fabrici GEOX, iz sindikata Sloga stigao je predlog da se na jarbol istakne zastava sa pelenom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Najviša tačka koja će se videti i sa brda Pržar trebalo bi da bude jarbol i zastava. Postavljanje je najavio gradonačelnik, rekao da se se toga prvi setio, ali danas za izjavu nije imao vremena.

Da Vranju treba jarbol, kaže i novinar Vojkan Ristić. On, međutim, ističe šta bi sve pre toga u gradu trebalo da se uradi.

 "Udvorička ideja gradonačelnika... Prosečna plata 34.000, mladi odlaze, bolnica milijardu duguje", kaže novinar lista Danas Vojkan Ristić.

Kao preče stvari navodi i zgradu Pozorišta. Izgorela je pre pet godina, a umesto nove izgrađena je takozvana smrdljiva zgrada, potpuno neupotrebljiva.

Postoji zakonska obaveza o isticanju državnih obeležja na državnim institucijama, ali često o tim zastavama ne brine niko. Da li su za postavljanje jarbola, Vranjanci nemaju dilemu.

Ako se, međutim, pitanje postavi drugačije i ako bi Vranjanci trebalo da biraju, drugačiji su i odgovori. Na plus trideset, kao prioritet u gradu ističu izgradnju bazena, a na pitanje jarbol ili bazen odgovaraju ovako.

"Bazen ... pola Vranja ne zna da pliva".

A da li će gradonačelnik isplivati sa svojom, za sada, idejom? Šta bi tu još moglo da ispliva pitanje je koje mnogi opravdano postavljaju, kaže profesor filozofije Srboljub Dimitrijević.

"Obeležje kulture, tradicije, vrednosti, kad stavimo simbol mnogi neće znati šta znači. Politički marketing ili interes? Jarbol će da košta, neko će da radi i uzme pare", smatra profesor filozofije Srboljub Dimitrijević.

Jarbol - simbol ili investicija? Za sada, kako saznajemo, nije ni na nivou nacrta, a ne zna se ni ko će ga prvi dobiti i čiji će jarbol biti veći - Beograd ili Vranje.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jarbol i zastava i u Vranju

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2017

Najava beogradskih vlasti da će podići jarbol od 120 metara sa državnom zastavom izazvao je burnu polemiku u javnosti, a sada su se javile i vlasti u Vranju, tvrdeći da su se baš oni toga prvi setili - najavljuju podizanje jarbola na ulazu u grad...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.