Hitna intervencija u Vranju: Gradonačelnik spasao život portiru

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 15:57

Hitna intervencija u Vranju: Gradonačelnik spasao život portiru

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u četvrtak spasao je život radniku u opštini.

Beli mantil već koju godinu unazad zamenio je kravatom i odelom, ali Milenković se bez premišljanja nakratko vratio svojoj primarnoj profesiji. Ne u bolnici, nego baš na svom sadašnjem radnom mestu, gde je bilo pitanje spasavanja života.

Prvi čovek Vranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio je u svojoj kancelariji kada je počelo komešanje u zgradi. Portiru je pozlilo, na šta su njegove kolege odmah reagovale i pozvale Hitnu pomoć.

"Bili smo u njegovoj kancelariji, kao i svakog jutra. U tom trenutku javila se sekretarica, rekla da zovu dole, iz portirnice - kolegi portiru je pozlilo, ostao je bez svesti", kazao nam je jedan od njegovih saradnika.

Sjurili su se dole i videli čoveka koji je bez svesti sedeo u stolici.

"Bio je modar u licu, u dosta lošem stanju."

Do dolaska Hitne pomoći, uskočio je gradonačelnik, nekadašnji ortoped.

"Spustio je čoveka na pod, davao mu je veštačko disanje, vršio masažu srca. Dobio je puls. Okrenuo ga je na bok, sve vreme je bio sa njim, baš je bio pribran. U međuvremenu uletela je ekipa Hitne pomoći, pomogli smo im da ga smeste na nosila", prepričava Milenkovićev saradnik.

Prema saznanjima gradonačelnikovog kolege, portir se oporavlja. Portal B92.net pokušao je da dođe do samog Milenkovića, ali su nam rekli da je on skroman čovek, te da ne želi da se hvali i da normalan postupak jednog doktora bude protumačen drugačije.

Sve što je Milenković rekao za medije na ovu temu bilo je veoma kratko: "Lekar je zanimanje bez radnog vremena, svako od mojih kolega bi postupio isto."

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.