Hapšenja u Vranju i Bujanovcu zbog krijumčarenja migranata

Izvor: RTS, 18.Sep.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja u Vranju i Bujanovcu zbog krijumčarenja migranata

Osam osoba je uhapšeno na području Vranja i Bujanovca nakon višemesečne istrage u vezi sa krijumčarenjem ljudi, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Akciju su izveli policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Beogradu.
Istraga je trajala više meseci, a usmerena je otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, na području Vranja i Bujanovca.
Slobode su lišeni R. T., R. V., I. L., Lj. R., R. R., L. Dž, Đ. O., P. I. i D. N.
Reč je o organizatoru i članovima organizovane kriminalne grupe koja je u periodu od februara do juna ove godine u više navrata izvršila krijumčarenje 251 stranog državljanina – migranta iz Pakistana, Avganistana, Bangladeša i Indije u cilju njihovog daljeg krijumčarenja ka drugim zemljama Evropske unije, navodi se u saopštenju.
Prilikom pretresa kod osumnjičenih lica pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM kartica kao i strani novac koji su dobijali za troškove ilegalnog prevoza.
Sva lica lišena slobode će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti saslušana.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Devet uhapšenih na području Vranja i Bujanovca zbog krijumčarenja migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2019

Policija Srbije je u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsila devet osoba na području Vranja i Bujanovca zbog sumnje da su od februara do juna organizovali krijumčarenje 251 migranta ka zemljama Evropske unije, saopšteno je danas. Uhapšeni su R.T., R.V., I.L, LJ.R., R.R., L.DŽ,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.