HIV dobio značajno priznanje Udruženja „Konfindustrija Srbija“

Izvor: JUGpress.com, 07.Dec.2017, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIV dobio značajno priznanje Udruženja „Konfindustrija Srbija“

VRANJE

Hemijska industrija Vranje – HIV dobitnik je posebnog priznanja za dugogodišnju tradiciju i uspešnu modernizaciju poslovanja, koje dodeljuje Udruženje „Konfindustrija Srbija“.

Ovo značajno priznanje upešnoj firmi iz Vranja, koja je nedavno proslavila  šest decenija rada, primio je na svečanosti u Beogradu, generalni direktor Rade Novković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Svečanosti su prisustvovali ambasador Italije u Srbiji, Đuzepe Manco i predsednik „Konfindustrije“, Erik Košuta.

Udruženje italijanskih industrijalaca „Konfindustrija“ obeležilo je pet godina postojanja u Srbiji. Okuplja privredne subjekte koji posluju sa italijanskim kompanijama u svim oblastima.

„HIV, koji od 2004. godine posluje u sastavu italijanske kompanije „Kenda Farben“, poslednjih godina dosta ulaže u novu tehnologiju i opremu, prateći sve trendove u svojoj oblasti. To je ova asocijacija u svojim analizama prepoznala. Nastavljamo da držimo korak sa vremenom. Predstoji nam nabavka nove opreme za izradu đonova, a u toku je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju skladišta acetona, koje će biti u skladu sa najnovijim propisima iz oblasti zaštite životne sredine“, kaže za JUGpress, izvršni direktor Rade Novković.

HIV je najveći proizvođač đonova na Balkanu koji uspešno posluje od samog osnivanja. Nedavno je obeležena i deseta godišnjica rada preduzeća „Kenda farben Balkan“ Vranje, koje su nakon privatizacije ovog vranjskog kolektiva zajedničkim kapitalom formirali HIV i italijanska multinacionalna kompanija „Kenda farben“, koja se bavi proizvodnjom najkvalitetnijih lepila za obućarsku i drvoprerađivačku industriju

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.