Izvor: JUGpress.com, 08.Dec.2023, 21:27

Grujičić: Vranjsko zdravstvo će biti dijagnostički potpuno opremljeno

VRANJE

Ministarka zdravlja Danica Grujičić obišla je rekonstruisani deo Bolnice u Vranju i najavila da je stigao novi digitalni mamograf sa tomosintezom koji kako ističe predstavlja standard u današnjoj dijagnostici sa kojim je zračenje malo, i sa kojim se ,,mogu videti male promene za oko 30 posto više, u odnosu na stari analogni mamograf”. Najavila je i da magnetna rezonanca stiže uskoro i da rekla da će Zdravstveni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << centar Vranje što se tiče dijagnostike biti potpuno opremljen.

Grujučić je istakla da će Ministarstvo zdravlja urediti seoske ambulante, posebno one koje su udaljene od bolnica, i opremiti ih na odgovarajući način, tako da lekar koji tamo radi može da napravi pravu difercijalnu dijagnozu, koga slati dalje, a kome završiti lečenje tamo.

,,U ZC Vranje trenutno se privode kraju radovi na odeljenju Ginekologije, a opremanje će biti odmah iza Nove godine. Projekat za dečije odeljenje je završen i sledi opremanje u narednoj godini. Na taj način Zdravstveni centar Vranje mnogo dobija na kvalitetu“, rekla je Grujučić i dodala da je pri kraju priprema projektno-tehničke dokumentacije za Dom zdravlja, ATD dispanzer  i za prostore nekadašnjih odeljenja Neurologije i  ORL-a. (kraj) DC/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.