Gradsko veće usvojilo program KONTROLE VAZDUHA, uskoro još MERNIH STANICA

Izvor: OkRadio.rs, 21.Feb.2022, 14:14

Gradsko veće usvojilo program KONTROLE VAZDUHA, uskoro još MERNIH STANICA

Na 79. sednici Gradskog veća razmatran je i prihvaćen Nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu. Program će biti dostavljen Ministarstvu za zaštitu životne sredine na saglasnost.    - Ono što je karakteristično za ovaj Nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha je mreža monitoringa na teritoriji grada.    Nju čine tri merne stanice, dve iz državne mreže za automatsko praćenje kvaliteta vazduha i jedna koja pripada lokalnoj mreži - rekla je portparolka Veća, Danijela Milosavljević.    Merenja vrše stručnjaci Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Vranje.   Većnica je dodala da se u narednom periodu očekuje proširenje mreže mernih stanica za još njih tri, od kojih...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Vranje: Gradsko veće usvojilo program kontrole kvaliteta vazduha, uskoro još mernih stanica

Izvor: Danas, 21.Feb.2022

Na 79. sednici Gradskog veća razmatran je i prihvaćen nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja za tekuću godinu, koji će biti dostavljen na saglasnost Ministarstvu za zaštitu životne sredine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.