Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2021, 18:25

Gradsko veće usvojilo drugi rebalans budžeta

VRANJE

Članovi Gradskog veća u Vranju usvojili su Nacrt Odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu grada za 2021. godinu, odnosno drugi  rebalans budžeta.

O tome je na konferenciji za novinare govorio većnik zadužen za budžet i finansije Bojan Kostić.

„Prihodna strana budžeta veća je za 192 miliona dinara, u odnosu na prethodni rebalans, a skoro polovina ovog povećanja odnosi se na očekivane prihode od doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za hotel u Vranjskoj Banji. Od tog iznosa 50 miliona dinara namenjeno je Vranjskoj Banji. Sa druge strane imamo i povećanje poreza na zarade u odnosu na inicijalno planiran budžet, jer i preduzeća u restruktuiranju koja su ušla u UPPR redovno izmiruju poreze na zarade. I pored toga što je „Geoks“ napustio Vranje imamo  povećanje prihoda, međutim ne možemo biti zadovoljni stanjem u gradu sve dok se ne nađe rešenje za nezaposlena lica koja su radila u „Geoksu“. Tada će biti i znatno bolja situacija i u budžetu i u Vranju“ rekao je većnik Kostić.

On je dodao da je izdvojeno dodatnih 5 miliona dinara za razvoj pojoprivrede, odnosno za sufinansiranje nabavke opreme za poljoprivredne proizvođače, u okviru saradnje sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Regionalnom agencijom za razvoj Pčinjskog okruga. „Oko 80 miliona dinara naknadno je predviđeno za komunalno opremanje lokacija na kojima se grade zgrade pripadnika službi bezbednosti i Centra za vanredne situacije. Izdvajaju se sredstva za vršenje nadzora na rekonstrukciji Zdravstvenog centra i izgradnju kotlarnice na biomasu. Zajednička aktivnost Grada i Republike daje odlične rezultate. Iz budžeta grada maksimalno se podržavaju republički projekti, a s druge strane oko 220 miliona dinara su namenski transferi iz republike, sa kojim možemo brže da realizujemo planirane projekte poput rekonstrukcije Narodnog muzeja i Zdravstvenog centra”, istakao je gradski većnik.

Kostić je kazao da je obezbeđeno dodatnih 40 miliona dinara za uređenje ulica u puteva u seoskim mesnim zajednicama, kao i da su ovim rebalansom predviđena sredstva za izgradnju vodovodne mreže u selima Bresnica i Moštanica, hitnu sanaciju zgrade Haremluka, kao i za uređenje sportskih terena u selu Donji Vrtogoš i naseljima Ledena stena i Raška.

Izvršenje budžeta za prvih devet meseci je 88 posto, sa suficitom od 60 miliona dinara. Suficit je posledica kašnjenja u realizaciji komunalnog programa zbog procedure oko javnih nabavki, pojasnio je Kostić. On je rekao da nije bilo zaduživanja u prvih 9 meseci.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.