Gradsko veće o nagrađivanju sudenata i formiranju novih službi

Izvor: JUGpress.com, 01.Dec.2017, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsko veće o nagrađivanju sudenata i formiranju novih službi

VRANJE

U ponedeljak, 4. decembra, počinje isplata po 5.000 dinara đacima prvacima sa teritorije Grada Vranja, izjavila je novinarima nakon održane sednice Gradskog veća, portparolka Zorica Jović.

„Većnici su usvojili i Pravilnik o uslovima, kriterijumima, načinu bodovanja i postupku za dodelu nagrada uspešnim studentima. Predviđeno je da 30 najboljih visokoškolaca dobije po 20.000 dinara. Konkurs >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na koji se mogu javiti studenti sa visokim prosekom biće uskoro raspisan, a novac će biti isplaćen u januaru 2018. godine“, rekla je Jovićeva.

U skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, većnici su doneli Odluku o osnivanju Službe interne revizije, koja će biti osnovana kao posebna i organizaciona jedinica u okviru Grada.

Služba će imati tri interna revizora, od kojih je jedan rukovodilac koji će biti postavljeno lice, a druga dva će biti iz redova zaposlenih i taj broj će biti u skladu sa odlukom o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru.

Usvojena je i Odluka o osnivanju Službe budžetske inspekcije, koja će biti posebna organizaciona jedinica u okviru Gradske uprave.

Služba, u okviru koje neće biti novih zapošljavanja, obavljaće inspekcijsku kontrolu primene zakona u oblasti materijalno-finansijskog poslovanja i namenskog korišćenja budžetskih sredstava.

U toku je rad na dopuni sistematizacije radnih mesta zaposlenih u Gradskoj upravi Vranja, kojom će biti definisana nova radna mesta u okviru dve nove službe, rekla je Jovićeva.

Na sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, doneto je rešenje o obrazovanju radne grupe za izradu Programa razvoja turizma grada.

Formirana je i radna grupa za izradu Strategije razvoja primarne zdravstvene zaštite grada Vranja za period 2018. do 2022. godine.

Usvojen je i Nacrt Lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti za period 2017. do 2020. godine, o kojima će se izjasniti i odbornici Skupštine grada.

Većnici su doneli i Odluka o zakupu javnog prostora povodom novogodišnjih praznika. Cena je ista kao i u 2016. godini i iznosi 170 dinara po započetom kvadratnom metru na dnevnom nivou.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Grad isplaćuje PRVAKE, neka se pripreme STUDENTI

Izvor: OkRadio.rs, 01.Dec.2017

U ponedeljak, 4. decembra počeće isplata jednokratne pomoći đacima prvacima na teritoriji Grada Vranja. Svim učenicima prvih razreda osnovnih škola sa teritorije Grada Vranja biće isplaćeno po 5.000 dinara, kao što je to bila praksa i prethodnih godina. Ove godine isplata kasni tri meseca,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.