Izvor: JUGpress.com, 14.Jun.2021, 21:17

Gradonačelnik Vranja susreo se sa patrijarhom Porfirijem

VRANJE

Gradonačelnik Slobodan Milenković u susretu sa patrijarhom Porfirijem izrazio je zadovoljstvo što je na dan Slave eparhije vranjske, koja slavi Prepodobnog Justina Ćelijskog i Vranjskog, u Vranju.

On je rekao i da  je bila izuzetna privilegija, što je vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkve juče prisustvovao svečanom obeležavanju velikog jubileja, 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
„Кao gradonačelnik, kao prvi među jednakima, mogu da obećam da će lokalno rukovodstvo, nastaviti da pruža podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi, odnosno eparhiji vranjskoj. Кako u obnovi postojećih, tako i u izgradnji naših novih svetinja. Jer, iskonska je potreba svih nas, da se i u dobru i u zlu, iznova vraćamo veri i Crkvi. Кao što ste i sami juče jednom prilikom rekli, „Crkva nije institucija, već je sabor i svi su pozvani da budu Crkva. I svi treba da budemo jedno u Hristu, jedno u Crkvi“, kazao je gradonačelnik.

Milenković je uručio patrijarhu Porfiriju i prigodne poklone u znak sećanja na boravak u eparhiji vranjskoj i Vranju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.