Gradonačelnik Vranja: Gašić se neprimereno ponašao

Izvor: Radio 021, 02.Maj.2015, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Vranja: Gašić se neprimereno ponašao

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da grad Vranje nije imao nikakvo obaveštenje da dolazi ministar odbrane Bratsilav Gašić, da su o tome saznali iz medija, a da je njegovo ponašanje i diskreditovanje građana koji nisu članovi Srpske napredne stranke "govore o njegovom domaćem vaspitanju i političkoj kulturi".

"To je samo nastavak ovakvog ponašanja Gašića koji nije nalazio za shodno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << obavesti lokalnu samoupravu ni kada je ranije dolazio u Vranje pa je, tako, delio i ključeve stanova vojsci, u koje je grad investirao orgromna sredstva, ne uvaživši legitimne predstavnike grada. Jednostavno, to je on i takvo je njegovo ponašanje. Mi smo na sve to ostali radvnodušni", rekao je Antić.

Na pitanje kakva je sada saradnja sa vojskom, čiji je Gašić ministar , sa kojom je lokalna samouprava u Vranju uvek imala dobru saradnju, Antić je rekao da je ta saradnja i dalje "odlična" .

"Mi imamo i sa kabinetom predsednika Srbije, sa svim njegovim savetnicima više nego prisnu saradnju, uskoro će verovatno i predsednik države boraviti u Vranju, povodom gradske slave, očekujemo i dolazak ministra Velimira Ilića, nedavno je bila ministrska poljoprivrede. Vranje nema nikakav problem u funkcionisanju sa državnim organima", objasnio je Antić.

Na pitanje da li je " uobičajeno i normalno" da ministar odbrane dođe i odmah ode u prostorije stranke čiji je član, da li su i raniji mnistri tako postupali, Antić je rekao "ministri iz moje partije (Socijalistička partija Srbije) to nikad nisu radili".

"Ne mogu ja da utičem na ponašanje ministra Gašića ali, svi garđani Vranja se osećaju kao građani Srbije pa je uvredljivo da jedan ministar na ovaj način diskriminiše građane koji nisu članovi njegove stranke", rekao je Antić.

Komentarišući izjave Gašića da su "za uspehe u Vranju zaslužni članovi SNS, a ne tamo neki Zoran" i "naš najgori je bolji od njihovog najboljeg " i da li se to poređenje, u stvari, odnosilo na predsednika SPS i potpredsednika Vlade Ivicu Dačića, Antić je odgovorio da se lično ne oseća prozvanim i da to što je Gašić izjavio "govori samo o njemu i njegovom poznavanju elementarne političke kulture".

"S druge strane, ja čuvam u telefonu SMS poruke od vremena kada je Gašić razarao i rušio ovde poslanika Dragana Nikolića i Gradski odbor SNS i kada sam za njega bio "Zoki, Zoka, prijatelj, brat" i tako dalje, i mogu ih pokazati medijima. To govori samo o njegovoj svesti i veoma prizemnom i prostačkom ponašanju", zaključio je Antić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.