Grad Vranje podneo krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića zbog pisanja grafita na lažnoj fasadi

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Vranje podneo krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića zbog pisanja grafita na lažnoj fasadi

Nakon što je lider Dveri Boško Obradović sprejom na imitaciji fasade na zgradi hotela pored Pozorišta u Vranju napisao “Bojkot”, a natpis “Trg Republike” prelepio natpisom “Trg laži Aleksandra Vučića”, vranjska Gradska uprava podnela je krivičnu prijavu protiv njega, potvdio je načelnik uprave. Obradović za Južne vesti kaže da se raduje sudskom sporu sa predstavnicima vladajućeg režima.

Krivična prijava posledica je performansa koji je lider >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Dveri izveo na zgradi starog hotela “Vranje” koja se nalazi pored Pozorišta “Bora Stanković”, potvrdio je Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave u Vranju.

Grad Vranje je preko gradskog pravobranilaštva podneo krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića za krivično delo uništenja i oštećenja tuđe stvari iz člana 212 stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srbije - kaže Aritonović.

*Iz Tužilaštva je Južnim vestima potvrđeno da je stigla prijava protiv lidera Dveri.

Primljena je prijava Gradskog pravobranilaštva podneta preko Policijske uprave Vranje podneta protiv Boška Obradovića iz Čačka zbog krivičnog dela uništenje i otuđenje tuđe stvari - kažu u Tužilaštvu.

Ovako izgleda fasada hotla pored Pozorišta nakon uklanjanja cirade; foto: M. D. /JV Lider Dveri u sudskom sporu vidi način da se, kako kaže, isteraju na čistac sve laži i prevare aktuelne vlasti, od republičkog do lokalnog nivoa.

Da je prava fasada u pitanju, to bi zaista bio prekršaj i ružan potez sa moje strane, a pošto je jedan politički marketing na jedan duhovit način poništen drugim, to je obična politička borba i ništa više. I pobeda opozicije, jer su morali da skinu laž u centru grada - kaže Obradović.

Lider Dveri dodaje da brzina skidanja lažne fasade, kako građani Vranja ne bi videli grafit koji govori o bojkotu izbora, govori da je lokalnoj vlasti najvažnije da se sakrije istina od građana.

Ako misle da me ovakvim krivičnim prijavama zaplaše i zaustave - grdno se varaju. Ostajem pri svojim obećanjima da će svi naprednjaci i njihovi sateliti koji krše Ustav i zakon za to morati da odgovaraju nakon smene vlasti - kaže Obradović.

Podsetimo, lider Dveri je 8. novembra otvorio, kako je rekao “Trg laži Aleksandra Vučića” ispred cerade na zgradi starog hotela na Trgu Republike, a potom crvenim sprejom preko cerade ispisao “Bojkot”. Ubrzo nakon toga, cerada koja je postavljena zbog dolaska Vučića i državnog vrha na otvaranje obnovljenog pozorišta, je uklonjena.

*Tekst je naknadno izmenjen nakon što je Južnim vestima stigla potvrda iz vranjskog Tužilaštva da je primljena prijava protiv Boška Obradovića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.