Grad Vranje neće finansirati Borinu nedelju

Izvor: JužneVesti.com, 23.Mar.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Vranje neće finansirati Borinu nedelju

Na zvaničnom gradskom sajtu jutros je saopšteno da Grad neće finansirati 49. Borinu nedelju, jer je Miroslav Cera Mihailović odbio da potpiše ugovor sa gradom, pa nema pravnog osnova za prebacivanje novca na račun Književne zajednice.

Gradske vlasti su za programske aktivnosti Književne zajednice „Borisav Stanković", a samim tim i organizovanje „Borine nedelje", kao i zarade, opredelile dva miliona dinara.

O tome je sačinjen Ugovor koji je trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da potpiše urednik Književne zajednice Miroslav Cera Mihailović. Kako je odbio da to učini, Grad nema zakonsku osnovu da na račun zajednice prebaci sredstva - navedeno je na gradskom sajtu.

Nela Dimitrijević, članica Gradskog veća rekla je za Južne vesti da joj je žao, ali da Grad ne može nezakonito da prebacuje novac.

Ipak, iz gradskog rukovodstva najavljuju da će izneti više detalja nakon današnjeg polaganja cveća na spomenik Bore Stankovića u gradskom parku.

Za većnicu Dimitrijević nije izvesno da li će večeras početi manifestacija Borina nedelja.

Sa druge strane Miroslav Cera Mihailović, koji je takođe najavio obraćanje novinarima u toku dana, ali nam je u telefonskoj izjavi kratko rekao da nepotpisivanje ugovora nije njegova lična odluka.

Manifestacija će uprkos svemu biti održana jer je sve organizovano, ljudi dolaze u Vranje - kaže Mihailović i najavljuje konferenciju u toku dana.

Podsetimo, nedavno je u gradskoj upravi najavljena manifestacija koja počinje večeras i proglašen ovogodišnji dobitnik „Borine nagrade“ .

Prema prvobitnoj najavi manifestacija bi trebalo da počne u 20 sati u Galeriji Narodnog muzeja, besedom prošlogodišnjeg dobitnika Petra Miloševića, a zatim je planiran Poetski Mozaik u kome učestvuju Vuk Krnjević, Kajoko Jamasaki i Enes Halilović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.