Glumci iz Vranja u oktobru gostuju u Rusiji

Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumci iz Vranja u oktobru gostuju u Rusiji

VRANJE

Na 34. međunarodnom pozorišnom festivalu klasike u Lipecku u Rusiji

predstaviće se i Vranjanci. U selekciju festivala uvršten je komad Pozorišta „Bora Stanković“, „Tri sestre“, koji je po tekstu Antona Pavloviča Čehova, režirao Trajče Gjorgiev iz Skoplja.

Reč je o festivalu na kome se mogu videti predstave koje su rađene po tekstovima klasičnih pisaca. Biće održan od 7. do15. oktobra. Organizator je Nacionalni akademski teatar >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << drame u Lipecku.

Premijera ove drame bila je oktobra 2015. godine i još uvek je na repertoaru pozorišta u Vranju. Odigrana je prošle godine na Festivalu profesionalnih pozorišta, „Joakim Vujić“, gde je glumica Žetica Dejanović dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje.

Nakon predstave „Paviljon br.6“ koja je pre sedam godina odigrana na Festivalu „Zlatni vitez“ u Moskvi ovo je drugi pozorišni komad vranjskog teatra koji će učestvovati na nekom međunarodnom festivalu.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.