Gimnazijalci sa juga poneli više od deset nagrada sa Republičkog matematičkog takmičenja

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2023, 18:12

Gimnazijalci sa juga poneli više od deset nagrada sa Republičkog matematičkog takmičenja

Luka Marković, maturant vranjske Gimnazije “Bora Stanković” osvojio je prvo mesto na Državnom takmičenju iz matematike, dok je drugo mesto na istom takmičenju pripalo učeniku drugog razreda iste škole Vukašinu Vojvodiću. Osim vranjskih, uspešni matematičari bili su i učenici svih razreda gimnazija iz Niša, Leskovca, Pirota, Aleksinca.

Reč je o takmičenju učenika srednjih škola koje je održano >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pre dva dana u Smederevu, u organizaciji Društva matematičara Srbije.

Iz Gimnazije navode da je Luka imao maksimalan broj poena na tom takmičenju.

Njegov mentor bila je profesorka matematike Divna Pešić, a mentorka Vukašina Vojvodića profesorka Tatjana Stanojković.

Ove godine se na Državno takmičenje plasiralo sedmoro učenika iz Vranjske gimnazije: Bogdan Milenković, Helena Vasić, Miloš Milosavljević, Lazar Stanojević, Bogdan Stefanović, Luka Marković i Vukašin Vojvodić - saopštavaju iz Gimnazije.

Osim vranjskih gimnazijalaca, nagrade sa tog takmičenja poneli su i srednjoškolci iz Niša, Leskovca i Pirota.

Među prvacima izdvojili su se Ilija Ristić, gimnazijalac iz Leskovca koji je na matematičkom takmičenju osvojio drugo mesto, dok je treće mesto pripalo Mihailu Batanjacu iz niške Gimnazije “Bora Stanković”, gimnazijalcu iz Leskovca Luki Manasiću i Danilu Dimiću iz aleksinačke gimnazije.

U kategoriji učenika drugog razreda srednjih škola prvo mesto osvojio je gimnazijalac “Bore Stankovića” iz Niša Petar Bogdanović, a treća nagrada pripala gimnazijalcu iz Pirota Đorđu Džoniću.

Aleksinačka gimnazija ponela je dve nagrade sa tog takmičenja - prvo mesto je pripalo trećaku Jovanu Radenkoviću, a treće maturanatu Nikoli Stamboliću.

I učenici trećeg razreda Gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša sa takmičenja su se vratili sa jednim drugim mestom za koje se izborio Dimitrije Mitić i jednim trećim mestom koje je pripalo Sofiji Čupić iz iste škole.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.