Gimnazijalac iz Vranja novac od nagrade dao Udruženju dece obolele od autizma

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2024, 11:16

Gimnazijalac iz Vranja novac od nagrade dao Udruženju dece obolele od autizma

Novac koji je osvojio na literarnom konkursu Veljko Pešić, učenik drugog razreda Gimnazije "Bora Stanković" iz Vranja, uplatio je na račun Udruženja dece obolele od autizma. Iz "Zadužbine Olge i Nikole J. Dinića potpukovnika u penziji iz Vranja", koja je organizovala konkurs, kažu da je Veljkov gest primer plemenitosti i širine u mišljenju i osećanju onih pravih vrednosti koje se usvajaju u porodici da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se i u školi podsticale i negovale.

Veljko je prvi put učestvovao na literarnom konkursu pod pokroviteljstvom "Zadužbine Olge i Nikole J. Dinića potpukovnika u penziji iz Vranja" i osvojio treće mesto i nagradu od 3.000 dinara.

Nadahnut primerom zadužbinara Olge i Nikole Dinića - njihovom misijom pomaganja učenika, ovaj gimnazijalac je postupio u duhu njihove humanosti i nastavio putem isticanja primera pravih vrednosti. Plemeniti postupak učenika Veljka je za sve nas još jedan veliki podstrek i inspiracija da više pažnje posvetimo drugima i da češće postavljamo pitanje "Šta mogu da učinim za tebe?", da ne zaboravimo na decu koja se razvijaju i prilagođavaju drugačije, jer su i ona deo bogatstva i lepote našeg sveta - ističu iz Zadužbine.

Nagradni literarni konkurs organizuje se od 2019. godine uoči Savindana samo za učenike vranjske Gimnazije, po želji zadužbinara. Zadatak na ovogodišnjem konkursu bio pisanje školske himne.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Učenik vranjske Gimnazije Veljko Pešić novac od nagrade uplatio deci oboleloj od autizma

Izvor: JUGpress.com, 07.Feb.2024

VRANJE..Učenik Gimnazije ,,Bora Stanković” u Vranju Veljko Pešić uplatio je novac od nagrade (3000 dinara) koji je osvojio na školskom literarnom konkursu pod pokroviteljstvom ,,Zadužbine Olge i Nikole J. Dinića potpukovnika u penziji iz Vranja ” na račun Udruženja dece obolele od autizma...Ovaj...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.