Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2021, 12:25

Gimnazijalac iz Vranja na Evropskoj geografskoj olimpijadi osvojio bronzu

VRANJE

Filip Đorđević učenik prvog razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju osvojio je bronzanu medalju na Evropskoj geografskoj olimpijadi.

Zbog trenutne epidemijske situacije Olipijada je održana onlajn. Takmičari su bili podeljeni u dve grupe – juniore i seniore.

Filip se takmičio kao junior u timu sa još četiri takmičara iz Beograda sa kojima je bio svakodnevno u kontaktu. Razmenjivali su iskustva i međusobno se bodrili. To se >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << isplatilo, jer su na kraju svi dobili medalju. Filip je imao tu čast da se odlikuje bronzom i osvojenim trećim mestom.

Takmičenje je bilo na engleskom jeziku  što zahteva dobro poznavanje tog jezika.

Test se sastoji iz tri dela – pisanog, multimedijalnog i terenskog rada. Sve se radilo preko određene platforme. Pored uspeha, Filip je imao priliku da upozna vrašnjake iz Evrope i stekne novo  iskustvo.

Mentor Vesna Bogdanović profesorka geografije kaže da je Filip predstavljao svoju zemlju, grad i školu na sedmoj Evropskoj olimijadi. Ona je verovala u njegov uspeh, rad i spremnost.

„Bila je izuzetna konkurencija gde se takmičilo 140 učenika iz 16 država. Ekipa juniora je u svojoj konkurenciji u timskom delu takmičenja osvojila treće mesto za poster prezentacije i za kulturni performans. Filip je u pojedinačnom takmičenju osvojio bronzanu medalju. Ovo je moje treće učešće kao mentora i druga osvojena medalja. Pre dve godine imali smo srebrnu medalju, a sada je moj cilj osvajanje zlatne medalje“, kaže profesorka.

Na ovaj uspeh ponosna je direktorka vranjske gimnazije Suzana Mišić Stanković koja ističe da izuzetan uspeh učenika i profesora škole i osvojena bronza, su potvrda velikog rada, postignuća i ponos ove obrazovne ustanove, grada i države.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.