Izvor: JUGpress.com, 01.Mar.2024, 20:48

Gimnazija „Bora Stanković“ u Vranju organizuje takmičenje u besedništvu

VRANJE

Gimnazija ,,Bora Stanković” u Vranju organizuje 14. okružno takmičenje u besedništvu za učenike srednjih škola iz Pčinjskog okruga 27. marta u 18 časova. Tema ovogodišnjeg takmičenja kako navode iz Gimnazije, izabrana je iz riznice bogonadahnutih misli oca Justina, u čast svetitelju, velikom pravoslavnom filozofu i proslavljenom Vranjancu ,,Sve počinje odavde, sa zemlje: i čovekov raj i čovekov >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pakao.”

,,Kao i svake godine stručni žiri ocenjivaće pet retoričkih elemenata – inventio, dispositio, eloquentio, memorio i actio. Troje prvoplasiranih takmičara, koje će izabrati stručni žiri, dobiće vredne nagrade”, navode iz Gimnazije.

Koordinatorka takmičenja ove godine biti profesorka srpskog jezika i književnosti Tanja Rusimović.

Prijave za takmičenje mogu se poslati poštom na adresu škole ili elektronskim putem na mejl vrgimnazija@gmail.com.

Obrazac se nalazi na sajtu škole.

Prijavljivanje traje do 23. marta. (kraj) DC/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Srednje škole iz Pčinjskog okruga na takmičenju u besedništvu u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 02.Mar.2024, 16:50

Takmičenje za učenike srednjih škola Pčinjskog okruga biće održano u svečanoj sali gimnazije “Bora Stanković” u Vranju u sredu, 27. marta od 18 sati. Povodom 130 godina od rođenja i 45 godina od smrti Prepodobnog Jusnina Ćelijskog i Vranjskog, tema takmičenja biće njegove misli...Kao...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.