Izvor: Glas javnosti, Beta, 18.Feb.2010, 05:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geotermalna elektrana u Vranjskoj banji

VRANJE - Kanadska kompanija BD geotermal enerdži planira da otvori geotermalnu elektranu u Vranjskoj banji, u koju će biti uloženo od 50 do 70 miliona evra, najavili su iz lokalne samouprave u Vranju.

Direktor Javnog preduzeća "Uprava banje" Nebojša Stojanović kazao je da su Grad Vranje i Uprava banje 12. februara potpisali memorandum o saradnji sa kanadskom kompanijom po kojem bi u martu trebalo da počne otvaranje bušotina u Vranjskoj banji.

Naveo je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kanadska firma planira otvaranje dvadesetak novih bušotina u Vranjskoj banji u potrazi za toplom vodom, od kojih otvaranje samo jedne bušotine košta pola miliona evra.

- Nakon završetka geotermalnih istraživanja uslediće i izgradnja geotermalne elektrane snage 25 megavata i to će biti prva takva elektrana na Balkanu i u ovom delu Evrope - kazao je Stojanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.